CRONICILE PARAZITULUI PROLETAR: Maia Sandu
Telegram
Maia Sandu îmi place. E o femeie simpatică. Deși îi sar în cap copii. Îi întreb pe cei care ies la proteste: ce rost are să plătești contractul și să mai plătești și examenele? Ce rost are să cheltui atîta dacă poți pur și simplu învăța. Îi înțeleg, vor note ca să poată trece la buget, sau unii chiar vor să plece peste hotare, dar voi credeți că aveți șanse să reușiți peste hotare fără carte? Adică camerele de luat vederi îi intimidează, dar că se filmează cum o sug unul altuia și postează pe youtube, nu-i intimidează? Că se fotografiază goi și cu buzele rățușcă și violează odnoklasniku cu video și foto absolut oribile, asta nu-i deranjează?

O nație poate fi educată doar cu jertfe, așa cred eu. Dacă vrem specialiști buni, atunici trebuie sa-i alegem bine, o selecție mai puțin naturală, o selecție care trebuie să pornească de la sistem. Sistemul a creat aceste specimente, tot sistemul trebuie să le rezolve. N-am fost un elev bun și n-am plătit niciodată, n-am copiat din principiu, sunt foarte mîndru, de aceea am dat examenele simplu, dar sincer. Moldova e țara în care reușesc cei care nu prea învață, pentru că ne-au spus că *viața e cea mai bune școală. Așa și este. Nu mai suntem în anii *90 cînd trebuia să fii obraznic și să ai un pic de sănătate pentru a răzbate, azi e nevoie de minte. Suntem în secolul în care e nevoie de multă minte, chiar pentru a fi un tractorist.

Rear view of class raising hands

 Toți copii ăștea veniți de la țară se visează medici sau juriști sau contabili. Nimeni nu mai vrea să fie profesor, agricultor și alte chestii legate de pămîntul ăsta pe care-l călcăm în picioare. Toți se vor mari, unii ajung să ne conducă și înțelegem că ne conduce o brută.

Vreau Maia Sandu să reușească. Nu vreau ca elevii care  protestesteaza să ajungă să conducă țara asta sau să-mi facă vro operație mie sau copilului meu. Lasă să se descurce cum pot. Dacă vrem în UE (zicem că vrem), atunci e timpul să facem reforme, doar așa putem salva ceea ce mai avem.

Nu vreau să dau exemplu meu, sau a lui Gurdila, care a scris un articol fain despre asta, vreau doar să se știe că n-avem nevoie de mulți, avem nevoie de buni. Iar acești leneși și paraziți nu merită luați în serios.

Apropo, sapa e un instrument destul de interesant, hîrlețul la fel, eu am lucrat la pămînt cam 12 ani și vă asigur că pământul întodeauna are nevoie de brațe bune. Iubiți-vă pămîntul în sensul cel mai direct, dacă tot vă spargeți în figuri pe la proteste.

Succes, Maia Sandu. Eu, unul din puținii care cred în tine, îți spun că ești ministrul meu preferat.  Apropo, nu cred că vor mai fi, după ce o vor da afară.

text: Ronin Terente

Telegram