Improvizîndu-l pe Godot @ Teatrul Eugene Ionesco
Начало: 27/09/2013 - 19 : 00
Конец: 29/09/2013 - 22:00
Место: Teatrul Eugen Ionesco
Цена: 50 - 100 MDL
FACEBOOK

In indepartatul 1983 cativa studenti in anul 3 la Scoala Superioara de Teatru “Boris Sciukin” din Moscova monteaza un fragment din “Asteptandu-l pe Godot”, cea mai cunoscuta si montata piesa a dramaturgului irlandez Samuel Beckett. Pe atunci inca nimeni nu banuia ce succes ii asteapta pe toti cei implicati in acest proiect. Acesti studenti erau Petru Vutcarau si Mihai Fusu.

Peste doi ani, in 1985 apare si piesa montata integral, care dura pe atunci 5 ore. Spectacolul a avut un success enorm, iar peste cativa ani, dupa lungi turnee in toata lumea si dupa sute de ore pe scenele lumii, revine acasa si pune temelia unui nou teatru, teatru “Eugen Ionesco”. Acest spectacol a fost spectacolul cu care s-a deschis teatrul si tot multumita lui a intrat in toate manualele de istoria teatrului basarabean.

Dupa aproape 30 de ani alti doi studenti, déjà de la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau monteaza un fragment din acelasi spectacol. Acesti studenti sunt Anatol Guzic si Stefan Bouros.

Uite ca istoria face ca dupa 30 de ani Petru Vutcarau sa vrea sa monteze din nou acest spectacol si, de ce nu, sa-I lanseze si pe acesti tineri actori, care in montarea de la TEI au ramas pe aceleasi roluri, chiar mai mult, au fost angajati in teatru.

L-au asteptat pe Godot, la vremea lor, Mihai Fusu, Petru Vutcarau, Andrei Sochirca, Sergiu Prodan toti devenind ulterior legende vii ale scenei din Moldova.

Dupa aproape 30 de ani il vor astepta pe Godot déjà o alta generatie de legende in devenire: Anatol Guzic, Stefan Bouros, Laurentiu Vutcarau, Dumitru Stegarescu, Ion Bors.

godo-ionesco

In noua montare se intituleaza “ Improvizandu-l pe Godot”, un titlu care pe mine cel putin ma intriga.

Haideti sa-l asteptam impreuna.

Fara indoiala un eveniment teatral care nu trebuie ratat. Speranta nu poate sa moara atunci cand macar cineva o asteapta.

Improvizîndu-l pe Godot

Premiera 13, 14, 15 septembrie

Ora 19.00

B-dul Grigore Vieru 11

Preț bilet 50/100 lei

Tel casa- 233-833

Sau on line pe  iticket.md

text: Ronin Terente

 

Telegram