Danielle Yațenko, designer: „Decorul DARE Social Fashion Show îi va încuraja pe participanți să vadă dincolo de aparențe și să-și lărgească orizonturile“
Telegram

DARE Social Fashion Show este primul eveniment caritabil de modă din Republica Moldova dedicat femeilor cu deficiențe locomotorii și boli incurabile.

În cadrul evenimentul, care va avea loc pe 16 august 2014 la Leogrand Convention Center din Chișinău, vor fi prezentate creațiile tale vestimentare special concepute de către o echipă de tineri designeri moldoveni pentru 18 modele cu nevoi speciale.

Începînd de astăzi vă vom prezenta o serie de interviuri cu fiecare designer. Primul participant – fashion designerul Danielle Iaţenko.

Decorațiuni interioare, creații ambientale pentru evenimente festive și design vestimentar. Iată doar trei dintre domeniile în care numele Daniellei Yațenko e sinonim cu bunul gust și eleganța desăvârșită. Ce a determinat-o pe Danielle să participe la DARE Social Fashion Show în calitate de designer vestimentar, dar și de creatoare a scenei pe care vor defila cele 18 modele cu deficiențe locomotorii și boli incurabile, citiți în acest interviu.

– Ce te-a motivat să participi în calitate de designer la DARE Social Fashion Show?

– În primul rând, pentru mine orice om este o valoare în care merită investit. În al doilea rând, orice experiență nouă merită trăită. În al treilea rând, merită să ÎNDRĂZNESC să aduc un strop de culoare într-o lume lipsită de umanitate.

Danielle_Iatenko_Dare_Social_Fashion_Show-02


– Tu te ocupi și de amenajarea podiumului pe care vor evolua modelele DARE. Descrie-ne, în câteva cuvinte, ce vor vedea special spectatorii primului Social fashion show din Moldova.

Ce ține de partea decorului, vom opta pentru niște detalii minimaliste. Scopul acestui eveniment este punerea în valoare a persoanelor care vor defila pe această scenă. Decorul nu trebuie să sustragă atenția spectatorului, ci să nuanțeze frumosul. Logo-ul, gama cromatică, copacul sunt elementele ce va trezi în participanți dorința de a privi dincolo de aparențe și de a-și lărgi orizonturile.

– Cât de util consideri că este pentru femeile cu dizabilități și cu boli incurabile să fie modele pentru o zi, la DARE Social Fashion Show?

Pentru fiecare persoană aceste momente pot fi unice. Apariția lor pe o scenă, sub ochii a sute de oameni, le va inspira încredere în viitor și vor înțelege că viața merită trăită la maxim!

– Tu te ocupi de Irina Trancalan, una dintre modelele noastre. Cum va arata ținuta în care va defila Irina pe podiumul DARE?

Ținuta pe care o creez pentru Irina Trancalan, este o haină specială creată cu multă dragoste pentru o persoană importantă. Stilul casual caracterizează haina Irinei, oferindu-i comoditate și uzualitate. Sigur ca simbolul evenimentului nu va lipsi. Deci lansăm originalitatea!

– Ai mai făcut până acum vestimentații pentru oamenii cu dizabilități?

Totdeauna există un început. Așadar un nou proiect, o nouă viziune, o nouă oportunitate, o nouă speranță! Sunt ferm convinsă că acest început va avea continuitate, prin oferirea deschiderii unei noi lumi plină de lumină și culoare persoanelor care merită să trăiască pe culmi mai înalte.

Pentru mai multe detalii despre eveniment accesați www.dare.md.

Tatiana Balaban

Telegram