Renata Bodorin, creatoare Lileta: „DARE este o chemare pentru societate de a renunţa la izolare, diferențiere şi strigmatizare a oamenilor cu dizabilităţi“
Telegram

Antreprenoarea americană Ruth Handler spunea că fetițele folosesc păpușile pentru a-și proiecta idealurile despre sine, la vârsta maturității. În schimb, când ții în mână o păpușă creată de Lileta, de fapt atingi o idee. Un element de creație. Un detaliu care te pune pe gânduri și te face să-ți proiectezi nu neapărat un ideal, ci o atitudine ale cărei secrete ne-au fost împărtășite de Renata Bodorin și Lilia Costișanu, cele două creatoare ale cunoscutului brand de accesorii.

min-bodorin_Dare_Social_Fashion_Show

Ce te-a motivat să participi în calitate de designer la DARE Social Fashion Show?

Renata Bodorin: Lileta nu are nevoie de motive să ajute pe cineva. Ne-am regăsit în misiunea evenimentului, care s-a dovedit a fi compatibilă cu valorile Liletei. Să îndrăzneşti, fiind altfel, te face puternic. Această acțiune a deschis uşa spre un viitor care pune în valoare natura umană, arta şi frumusețea.

Descrie-ne, în câteva cuvinte, ce vor vedea special spectatorii primului Social fashion show din Moldova.

Renata Bodorin: Publicul va admira energia pozitivă a fetelor ce vor radia pe scenă. Am avut norocul să o absorbim în timpul întâlnirilor organizatorice. Fetele sunt cu adevărat deosebite, ambiţioase şi sensibile. Dar cel mai important lucru ce va fi oferit spectatorilor este schimbarea de viziuni sau, mai bine zis, transmiterea percepțiilor de viață dintr-o altă perspectivă.

Cât de util consideri că este pentru femeile cu dizabilități și cu boli incurabile să fie modele pentru o zi, la DARE Social Fashion Show?

Renata Bodorin: Nu aş măsura în utilitate. Ele sunt cele care vor provoca şi vor transmite mesaje. Fiecare îşi are istoria şi trăirile sale. Ele au multe de spus. E o ocazie perfectă! Mai mult decât atât, considerăm că acest eveniment, este o chemare pentru societate de a renunţa la izolare, diferențiere şi strigmatizare a persoanelor cu dizabilităţi şi boli incurabile.

Tu te ocupi de accesorii pentru modelele noastre. Cum vor arăta acestea?

Lilia Costișanu: Lileta creează păpuși și accesorii unicat, cu detalii frumoase şi delicate. Astfel vor arăta și de această dată, broşele-pasări cusute din pânză naturală cu multă dragoste, răbdare şi pasiune. Deasupra vor purta o broderie din ață fină și mergele conform spectrului cromatic al evenimentului.

Ai mai făcut până acum accesorii pentru oamenii cu dizabilități? Ce reprezintă pentru tine această experiență?

Lilia Costișanu: Nu ştim cu certitudine la cine ajunge Lileta, ceea ce ştim cu siguranţă este că transmitem cu drag căldura mâinilor noastre pentru fiecare. De fapt, obișnuim să ne alăturăm inițiativelor cu caracter caritabil, am avut mai multe ocazii. Experiența este una valoroasă din punct de vedere spiritual și ne dorim ca astfel de evenimente să se petreacă mai des. Doar în acest mod societatea va cunoaște o schimbare, iar oamenii vor deveni mai buni şi mai toleranţi.

razdelitel_raduga

Îndrăznește să fii Consul Social, Diplomat Social sau Ambasador DARE la primul eveniment caritabil de modă din Republica Moldova, dedicat femeilor cu dizabilități locomotorii și cu boli incurabile, care va avea loc pe data de 16 august 2014, la Leogrand Convention Center.

Biletele la DARE Social Fashion Show sunt disponibile exclusiv în rețeaua Moldcell.

Trimite un SMS fără text la 1113, 1114 şi 1115 (valabil pentru abonaţii Moldcell) sau vino direct la reprezentanţa Moldcell Center din Shopping MallDOVA pentru a deveni Consul, Diplomat sau Ambasador Social pentru o cauza nobilă. Expedierea mesajului se taxează conform preţurilor indicate mai jos. După ce primiți codul biletului, vizitați Moldcell Center din Shopping MallDOVA pentru a-l schimba pe bilet. De asemenea, îți poți cumpăra un bilet la eveniment și de la Moldcell Café de pe strada Tighina 55.

Pentru detalii suplimentare accesați site-ul dare.md.

Tatiana Balaban

Telegram