Valeria Cojocari, designer de accesorii: ”Toţi avem câte o dizabilitate, fie în gândire, în comportament sau în sănătatea trupească”
Telegram

Valeria Cojocari, designer de accesorii: ”Toţi avem câte o dizabilitate, fie în gândire, în comportament sau în sănătatea trupească”

Tânăra creatoare de bijuterii îmbină elementele decorative etno cu motive florale, propunând astfel accesorii care pot fi purtate de oricine, la orice ocazie. Descoperă în acest interviu secretul din spatele noii colecții de podoabe Fleuris, care vor fi prezentate în premieră, pe 16 august, la DARE Social Fashion Show.

Valeria Cojocari_Dare_Social_Fashion_Show

Ce te-a motivat să participi în calitate de designer la DARE Social Fashion Show?

Pentru început mi-a plăcut conceptul. Când m-am întâlnit cu modelele de viaţă, m-au motivat și mai tare să mă implic în DARE Social Fashion Show. Chiar mi-am creat propria marca “ Fleuris” care o să-mi reprezinte creaţiile. Până acum nu eram tentată să public şi să vind creaţiile mele. Consideram că ce-i de suflet, acolo trebuie să rămână. Observând că bijuteriile pe care le fac aduc bucurie celor care le poartă, am hotărât să nu las în umbră creaţiile mele şi să dau curs provocării DARE.

Descrie-ne, în câteva cuvinte, ce vor vedea special spectatorii primului Social fashion show din Moldova.

Spectatorii vor învăţa o lecţie de viaţă specială: să privească dincolo de aparenţe şi să accepte diferenţele. Vor vedea că moda și frumosețea nu sunt accesibile doar pentru modele standard sau pentru vedete, ci pentru toți!

Cât de util consideri că este pentru femeile cu dizabilități și cu boli incurabile să fie modele pentru o zi, la DARE Social Fashion Show?

Ele sunt modele de viaţă, nu doar pentru o zi. Toate sunt curajoase și merită luate drept exemple pozitive. Nu ştiu dacă acest show e pentru femeile cu dizabilitaţi care sunt de fapt niște luptătoare de invidiat sau pentru noi, ‘’sănătoşii’’, cei care stăm cam slab la capitolul voinţă interioară şi ar trebui să invăţăm de la ele cum să ne trăim frumos viaţa indiferent de circumstanţe.

Tu te ocupi de accesorii pentru modelele noastre. Cum vor arăta acestea?

Accesoriile pe care le pregătesc vin cu un îndemn ”Fleuris: because you are special!” (trad: Înfloreste: Pentru că eşti deosebită!) Bijuteriile vor fi florale, în culori îndrazneţe şi vor completa ţinutele folk.

Ai mai făcut până acum accesorii pentru oamenii cu dizabilități? Ce reprezintă pentru tine această experiență?

Toate suntem femei, toate vrem sa fim deosebite și frumoase. Nu văd nicio diferenţă în a confecţiona accesorii pentru o femeie sănătoasă şi una cu dizabilităţi. Pâna la urma toţi avem câte o dizabilitate, fie în gândire, în comportament, în sănătatea trupească. De ce ar trebui să facem această diferenţiere? Pentru mine e o plăcere enormă să confecţionez bijuterii pentru șase femei puternice.

razdelitel_raduga

Îndrăznește să fii Consul Social, Diplomat Social sau Ambasador DARE la primul eveniment caritabil de modă din Republica Moldova, dedicat femeilor cu dizabilități locomotorii și cu boli incurabile, care va avea loc pe data de 16 august 2014, la Leogrand Convention Center.

Biletele la DARE Social Fashion Show sunt disponibile exclusiv în rețeaua Moldcell.

Trimite un SMS fără text la 1113, 1114 şi 1115 (valabil pentru abonaţii Moldcell) sau vino direct la reprezentanţa Moldcell Center din Shopping MallDOVA pentru a deveni Consul, Diplomat sau Ambasador Social pentru o cauza nobilă. Expedierea mesajului se taxează conform preţurilor indicate mai jos. După ce primiți codul biletului, vizitați Moldcell Center din Shopping MallDOVA pentru a-l schimba pe bilet. De asemenea, îți poți cumpăra un bilet la eveniment și de la Moldcell Café de pe strada Tighina 55.

Pentru detalii suplimentare accesați site-ul dare.md.

Tatiana Balaban

Telegram