Designer Diana Bargan Ignat
Telegram

Designerul celebrelor fuste MUNA ne-a dezvăluit cum cele mai istețe fuste din Moldova sunt stilizate cu motive inspirate din poveștile modelelor cu dizabilități, pentru DARE Social Fashion Show.

2_Diana Bargan Ignat,_Dare_Social_Fashion_Show

– Ce te-a motivat să participi în calitate de designer Muna la DARE Social Fashion Show?

– O motivație importantă pentru mine este echipa care organizează acest show, obiectivul strategic urmărit de acest proiect și dorința de a îndeplini visele fetelor care participă în calitate de modele. La fel de importantă este provocarea de a contura un început istoriei modei moldovenești dedicate oamenilor cu nevoi speciale.

– Descrie, în câteva cuvinte, ce vor vedea special spectatorii primului Social fashion show din Moldova.

– Dare Fashion Show din start este un eveniment special. Cred că în 16 august oamenii vor trăi plăcerea de a admira o colecție inspirată de articole vestimentare și accesorii unice, vor vedea fete ale căror vise sunt îndeplinite aievea și vor simți cât sunt de norocoși să interacționeze cu atâta lume bună.

– Cât de util consideri că este pentru femeile cu dizabilități și cu boli incurabile să fie modele pentru o zi, la DARE Social Fashion Show?

– Titlul de model primit în această zi după mine este doar un titlu, pentru că fetele vor primi mult mai mult decât atât. Cred că Dare înseamnă o schimbare atât pentru modele, cât și pentru cei care lucrează cu ele. Utilitatea proiectului este majoră pentru că schimbă atitudini, percepții, dezvoltă încrederea în sine și realizează vise. Și apoi în spatele “model pentru o zi” se ascund luni bune de lucru cu fetele, care, credeți-mă pe cuvânt, sunt atât de minunate și de la care avem multe de învățat.

Te ocupi de vestimentațiile mai multor modele DARE. Cum vor arăta ținutele în care ele vor defila pe podiumul DARE Social Fashion Show?

Expresia de căpătâi cu care MUNA creează zi de zi spune așa “Avem fuste istețe produse în Moldova”, istețe prin atitudine și poveștile pe care le poartă. Pentru Dare Fashion Show, MUNA va crea patru fuste, fiecare realizată special pentru modelul care o va purta, fiecare inspirată din discuțiile avute cu fetele, predilecțiile lor combinate cu identitatea MUNA. Va fi o colecție Prêt-à-Porter, colorată, din stofe alese, combinate cu brâu.

– Ai mai făcut până acum vestimentații pentru oamenii cu dizabilități?

Am creat pentru toate femeile până acum și nu m-am gândit în special la o diferențiere între ele.

razdelitel_raduga

Îndrăznește să fii Consul Social, Diplomat Social sau Ambasador DARE la primul eveniment caritabil de modă din Republica Moldova, dedicat femeilor cu dizabilități locomotorii și cu boli incurabile, care va avea loc pe data de 16 august 2014, la Leogrand Convention Center.

Biletele la DARE Social Fashion Show sunt disponibile exclusiv în rețeaua Moldcell.

Trimite un SMS fără text la 1113, 1114 şi 1115 (valabil pentru abonaţii Moldcell) sau vino direct la reprezentanţa Moldcell Center din Shopping MallDOVA pentru a deveni Consul, Diplomat sau Ambasador Social pentru o cauza nobilă. Expedierea mesajului se taxează conform preţurilor indicate mai jos. După ce primiți codul biletului, vizitați Moldcell Center din Shopping MallDOVA pentru a-l schimba pe bilet. De asemenea, îți poți cumpăra un bilet la eveniment și de la Moldcell Café de pe strada Tighina 55.

Pentru detalii suplimentare accesați site-ul dare.md.

Telegram