Gabriela Atanasov, designer: „Trăim într-o lume ignorantă și asta e cea mai mare boală incurabilă de care suferim“
Telegram

Ținute cu stil, croieli cu dichis și modele cu atitudine. Iată lumea specială pe care designerul vestimentar Gabriela Atanasov o va crea pentru DARE Social Fashion Show, primul eveniment caritabil de modă din Republica Moldova, care va avea loc pe 16 august la Leogrand Convention Center din Chișinău.

Gabriela Atanasov_Dare_Social_Fashion_Show

Ce te-a motivat să participi în calitate de designer la DARE Social Fashion Show?

Frumusețea. Oricât de abstract ar fi acest cuvânt, pentru mine are niște linii și culori foarte clare. O femeie este frumoasă pentru că asta simte, respiră și emană, nu pentru că este corect machiată, îmbrăcată sau coafată. Pentru mine frumusețea absolută este redată printr-un zâmbet. Mi-am propus să aduc zâmbete pe podium, și din fericire modelul meu, Liliana, are un zâmbet superb, care se asortează cu rochia pe care i-am creat-o.

Am mai fost implicată în astfel de proiecte și în România și mi-am promis că o să accept cu mare drag oricând o astfel de invitație. DARE Social Fashion Show are toate șansele să spargă toate barierele și prejudecățile din Republica Moldova, iar eu voi fi acolo să-I susțin pentru îndrăzneală.

Descrie-ne, în câteva cuvinte, ce vor vedea special spectatorii primului Social fashion show din Moldova.

Multă culoare, stil, frumusețe, și muze care ne-au inspirat pe noi, designerii, în conceperea ținutelor. Un show inedit, aparte, care încurajează frumusețea și care își propune mai presus de orice să distrugă barierele sociale.

Cât de util consideri că este pentru femeile cu dizabilități și cu boli incurabile să fie modele pentru o zi, la DARE Social Fashion Show?

Este vital, nu doar util. Trăim într-o lume ignorantă și cred că asta este cea mai mare boală incurabilă de care suferim momentan. Ignoranța e boala, prejudecata e dizabilitatea societății noastre. Un proiect îndrăzneț, curajos, cum este DARE Social Fashion Show este doar începutul unei schimbări absolut necesare. Îndrăznim să vă arătăm că suntem cu toții frumoși, că toți putem, că toți vrem, trăim, respirăm, iubim și mai presus de orice creăm.

Tu te ocupi de Lilia Mândru, una dintre modelele noastre. Cum va arăta ținuta în care va defila Lilia pe podiumul DARE?

Am rămas plăcut impresionată de Lilia și sunt foarte mândră că am ajuns să colaborez cu ea la acest eveniment. Lilia poartă Rochia Perla by Sweet Paprika. Este o rochie fluidă, iar forma ei este inspirată de cea a unei libelule. Cred că ochii Liliei se asortează perfect cu culoarea rochiei și cred că va radia pe podium, doar cu ajutorul unui zâmbet.

Ai mai făcut până acum vestimentații pentru oamenii cu dizabilități?

Da, în cadrul unui eveniment apropiat din București. Sper să mă ajute experiența anterioară și să fiu pe măsura așteptărilor la DARE Social Fashion Show, în Chișinau, la mine acasă.

razdelitel_raduga

Îndrăznește să fii Consul Social, Diplomat Social sau Ambasador DARE la primul eveniment caritabil de modă din Republica Moldova, dedicat femeilor cu dizabilități locomotorii și cu boli incurabile, care va avea loc pe data de 16 august 2014, la Leogrand Convention Center.
Biletele la DARE Social Fashion Show sunt disponibile exclusiv în rețeaua Moldcell.
Trimite un SMS fără text la 1113, 1114 şi 1115 (valabil pentru abonaţii Moldcell) sau vino direct la reprezentanţa Moldcell Center din Shopping MallDOVA pentru a deveni Consul, Diplomat sau Ambasador Social pentru o cauza nobilă. Expedierea mesajului se taxează conform preţurilor indicate mai jos. După ce primiți codul biletului, vizitați Moldcell Center din Shopping MallDOVA pentru a-l schimba pe bilet. De asemenea, îți poți cumpăra un bilet la eveniment și de la Moldcell Café de pe strada Tighina 55.

Pentru detalii suplimentare accesați site-ul dare.md.

Tatiana Balaban

Telegram