Un cadou pentru copiii și tinerii din satul Dezginja
Telegram

Un cadou pentru copiii și tinerii din satul Dezginja: echipa Evgheniei Guțul, cu sprijinul lui Ilan Șor, a deschis un centru social pentru tineret în sat

Bucurie pe fețele locuitorilor din satul Dezginja. Aici, echipa bașcanului Evghenia Guțul, cu sprijinul lui Ilan Șor, a restaurat clădirea unei școli abandonate, și a deschis un centru sportiv pentru tineri. Potrivit bașcanului, în autonomie se face totul pentru ca satele să devină atractive pentru tineri.

“Acesta este primul obiect de infrastructură pe care îl deschidem în satul Dumneavoastră. Dar planificăm să realizăm încă multe proiecte. Noi v-am promis, Dumneavoastră ați avut încredere în noi și trebuie să o justificăm”, a declarat Evghenia Guțul.

Echipa bașcanului a realizat acest proiect pentru a crea condiții mai bune pentru recreerea tinerilor. Temelia clădirii a fost consolidată, au fost instalate ferestre și uși termoizolante, pereții au fost izolați termic și a fost finalizată fațada.

“Mulțumim bașcanului și echipei sale pentru implicare, pentru că ne-au ajutat. Astăzi, vedem un obiect frumos, care a fost deja dat în exploatare”, a declarat Nicolai Raia, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei.

Centrul sportiv va deveni epicentrul vieții tinerilor din sat. Ei deja planifică să participe la diferite secții și cercuri.

“Mie îmi place să desenez, îmi place foarte mult. Și dacă vom avea acest cerc aici, voi fi fericită să-l frecventez”, a spus o școlăriță din localitate. “Acum, tinerii vor participa mai activ la viața satului, și vor rămâne aici să trăiască”, a spus o tânără locuitoare din Dezginja.

“Este plăcut când se face ceva pentru sat, e plăcut sufletește. Atât copiii, cât și adulții se bucură. Vă mulțumesc foarte mult”, și-a împărtășit emoțiile o altă săteancă.

Acest proiect, ca și multe altele din autonomia găgăuză, a fost realizat datorită atragerii de investiții din surse extrabugetare. În discursul adresat sătenilor, politicianul și omul de afaceri Ilan Șor a remarcat că noul centru corespunde tuturor cerințelor moderne și că este un loc nu doar pentru evenimente sportive, dar și pentru manifestările sociale și culturale din sat.

“Am promis să transformăm Găgăuzia într-un tărâm al viselor. Și ne vom ține de cuvânt! Lucrările sunt în toi în toate localitățile din Găgăuzia, iar proiectele de infrastructură sunt finalizate unul după altul”, a declarat Ilan Șor.

Telegram