5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Gala „Moldova Eco Energetică”
Telegram

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre Gala „Moldova Eco Energetică” 

Criza resurselor energetice prin care trece actualmente toată populația impune gestionarea mai inteligentă a resurselor de care dispunem, iar eficiența energetică și energia regenerabilă devin esențiale pentru construirea unui viitor mai durabil și sustenabil. De-a lungul ultimilor 12 ani, Gala „Moldova Eco Energetică” promovează și premiază proiectele care au influențat semnificativ peisajul energetic național, câștigătoare ale competiției „Moldova Eco Energetică”. De la soluții inteligente funcționale în sectorul public la cele mai recente descoperiri din domeniul privat, acest eveniment evidențiază eforturile care au redefinit standardele în eficiența energetică și în utilizarea surselor regenerabile.

Pe 15 decembrie, în cadrul ediției 2023 a Galei „Moldova Eco Energetică”, zece proiecte notabile vor fi premiate pentru contribuțiile lor în dezvoltarea unor soluții avansate, dar și implementarea unor măsuri prin care este redus simțitor  consumul de energie la nivel de instituții publice.

Iată 5 lucruri pe care nu le cunoșteai despre Gala „Moldova Eco Energetică”:

  1. Peste 100 de proiecte de eficiență energetică au fost premiate. De la lansarea sa în 2011, Gala „Moldova Eco Energetică” a adus în lumina reflectoarelor peste 100 de proiecte de eficiență energetică implementate în țara noastră. Aceste inițiative sunt cele care inspiră întreaga societate să investească în soluții eficiente energetic, care să contribuie la construirea unui viitor mai verde și la dezvoltarea durabilă a Moldovei.
  2. Instituțiile publice din Moldova sunt încurajate să se înscrie în competiția „Moldova Eco Energetică 2023”. În acest an, la Gala „Moldova Eco Energetică” vor fi celebrate 5 dintre cele mai remarcabile inițiative implementate în perioada ianuarie 2021 – decembrie 2023.
    Încă mai ai timp să-ți înregistrezi proiectul de eficiență energetică în competiție, prin completarea acestui formular  și expedierea lui la adresa electronică: [email protected]. Termenul a fost prelungit până la 1 decembrie.
  3. Platformă de colaborare pentru obiective comune. Pe parcursul tuturor edițiilor, Gala „Moldova Eco Energetică” a devenit o platformă vitală pentru adunarea mai multor parteneri care împărtășesc același scop comun: promovarea și încurajarea eficienței energetice și a surselor de energie regenerabilă în Moldova.
  4. Competiția „Moldova Eco Energetică” contribuie la transformarea domeniului energetic prin  încurajarea participanților să propună și să implementeze proiecte cu utilitate practică. Impactul acestor inițiative este măsurabil, contribuind la reducerea amprentei de carbon și la creșterea eficienței energetice la nivel național. În cadrul evenimentului vom cunoaște entități din Moldova care au decis să creeze sau să introducă măsuri eficiente de consum energetic, modele care ar putea fi preluate și de către alte instituții publice sau private.
  5. Încurajarea inovației și sustenabilității energetice, pentru un viitor mai verde. Gala „Moldova Eco Energetică” încurajează și promovează nu doar proiectele de eficiență energetică, ci și inovațiile care influențează modul în care gestionăm resursele energetice. De asemenea, aceasta este un catalizator și pentru sectorul privat, susținând cele mai inovatoare startup-uri care aduc soluții tangibile și eficiente din perspectivă energetică.

„Moldova Eco Energetică” este un eveniment național anual care se desfășoară în Republica Moldova din anul 2011 și este organizat de Agenția pentru Eficiență Energetică (AEE) în cooperare cu partenerii de dezvoltare. Prin organizarea acestei competiții, AEE își propune să promoveze cele mai remarcabile proiecte de eficiență energetică și de valorificare a surselor de energie regenerabile implementate într-o manieră durabilă.

Молдова Эко Энергия

Telegram