„Regina Naturii” – despre cum să întorci la 180 de grade un spațiu industrial, prin design interior
Telegram

O singură zonă, destinată unei fabrici moderne de producere a mierii, este o adevărată provocare – de a combina organic spații cu scop complet diferit… și un proiect de design interior inedit. „Regina Naturii” este un concept unic, marca AB + Partners, care demonstrează că arhitectura și designul interior pot da naștere unui spațiu industrial organizat cu gust și eficiență. Rămâi în continuare cu noi, pentru niște insight-uri interesante despre tentativa de a demonstra că un design frumos este cartea de vizită a unei afaceri mari, dar, mai ales, că un rebranding reușit poate revoluționa întreaga activitate a unei companii.

Cât de mult contează un concept inedit pentru un design interior modern

Ce presupune un design interior modern? Desigur, eficiență și gust. Divizarea logică, dar estetică a spațiului a fost o adevărată provocare. Clădirea cu 2 etaje a întreprinderii a fost compartimentată astfel încât să îndeplinească cerințele mai multor sectoare de lucru. Parterul a fost rezervat pentru zona de recepție și sala de expoziție. Cel de-al doilea nivel are spații rezervate pentru zona de recepție, sală de conferințe, oficii și alte încăperi auxiliare.

Iar pentru că mierea înseamnă faguri, figurile hexagonale se regăsesc, acum, în întreg complexul. Acestea au devenit accentele ce vorbesc din start despre specialitatea fabricii. Elementul a fost aplicat pe pardoseala epoxidică care divizează spațiul prin culoare în 2 zone: recepția și sala de expoziție. Hexagonul a fost utilizat și în piesele de mobilier și decorul pereților, ca laitmotiv ce trece ca un fir roșu prin întregul concept de design interior.

Transformarea elementelor existente în noi oportunități – o strategie ingenioasă de design interior

Deoarece „Regina Naturii”  este un proiect complex, s-a decis utilizarea unor elemente deja existente, cu un twist inovator. Pereții din sandwich ai fabricii au inspirat continuarea acestei idei pe tot perimetrul spațiului de la parter, doar divizând zonele prin culori. Astfel a fost camuflată zona de vestiar cu panouri din MDF vopsit, care imită forma unui perete sandwich. S-au utilizat panouri din policarbonat ca elemente de separare a spațiilor, atribuindu-le și rol decorativ datorită luminii LED care a fost integrată în structură.

Acest proiect este despre rezultate în timp record, despre coordonarea lucrului pe două fronturi (execuția în paralel cu proiectarea) și despre soluții neobișnuite. Eforturile depuse au rezultat într-un produs estetic, care a schimbat atmosfera unui spațiu de retail, transformându-l în imagine reprezentativă pentru brand. Produsul finit este rezultatul unor discuții constructive, pe alocuri contradictorii, între client, reprezentat de domnul Nicanor Negru, directorul fabricii „Regina Naturii”, și executorul proiectului, compania AB + Partners, dar ceea ce contează cu adevărat este exemplul pe care îl prezintă acest proiect pentru companiile din Moldova.

Telegram