LOCAL ARTIST: Lucia Codreanu
Telegram

Lucia Codreanu este elevă în clasa a unsprezecea, o artistă în devenire care experimentează cu tehnici și compoziții, preferând în ultimul timp mixed media, creând colaje și ilustrații originale.

razdelitel punktir

descărcare

„Desenez de mic copil, de când mă ţin minte, dacă sincer. Cu toate acestea, nu am făcut vreo școală de artă. Desenam singură, ca o modalitate de a-mi cheltui timpul, și încetul cu încetul am dat de gust. Prima mea jertfă au fost pereţii camerei mele, desenaţi de sus până jos cu pixul. Știţi cum, “you go hard or you go home”.

Sunt elevă la Liceul “Spiru Haret” din capitală, în clasa a unsprezecea. Plănuiesc să studiez la universitate designul grafic sau interior, dar mai vedem până atunci.

Hmm, din arte am încercat numai desenul. Cânt doar în baie sau când sunt singură acasă, de dansat nu pot, rămâne pictatul. Și oricum mai mult ilustrez decât pictez. Îmi place foarte mult să fac sketch-uri și colaje. Ultima vreme am început să lucrez în mixed media, de exemplu încep un desen pe foaie și îl termin la calculator, arată bine și ai mai multe posibilităţi prin așa metodă.

Pentru mine arta este absolut tot ce-ţi provoacă vreo trăire. Tot ce îţi aduce aminte că trăiești și că simţi, fie ea pictura, sau muzica, sau teatrul. Nu contează. Și nu contează nici genul, fie el expresionism sau suprarealism sau abstracţionism, nu contează deloc. Asta e relativ, fiecare vede frumosul în lucruri diferite.

Mă inspiră operele lui Basquiat, Kandinsky și Dali. Pentru mine ele reprezintă arta în cea mai desăvârșită formă. Mă inspiră muzica, de altfel fără muzică nici nu pot desena. Și nu orice muzică: prefer să desenez în timp ce ascult Pink Floyd, sau Radiohead, the Sizlacks, Alt J, am un playlist special pentru asta. Mă inspiră cosmosul, și viaţa, și oamenii pe care-i văd pe străzi, mă inspiră zilele ploioase, și poezia lui Bacovia, Alan Poe și Minulescu. Și nu am un loc anume unde desenez, atunci când am inspiraţie. Și știţi probabil că inspiraţia vine în cele mai nepotrivite locuri, la 3 de noapte, ori la lecţii…

Dacă sincer nu știu încă ce îmi doresc să obțin în acest domeniu, vreau să studiez arta la Universitate și vreau să-mi găsesc stilul meu, să găsesc ceva în modul meu de a schiţa care să fie doar al meu. Nu demult am deschis o pagină pe Facebook, care se numește The Art Chronicle – acolo îmi postez creaţiile – păi iată aș vrea să dezvolt pagina, să-mi fie pe viitor portofoliu și carte de vizită.”

lucia codreanu (1)

 

lucia codreanu (2)

lucia codreanu (3)

lucia codreanu (4)

lucia codreanu (5)

lucia codreanu (6)

lucia codreanu (7)

lucia codreanu (8)

lucia codreanu (9)

lucia codreanu (10)

lucia codreanu (11)

 

lucia codreanu (12)

lucia codreanu (13)

lucia codreanu (14)

 

lucia codreanu (15)

[/badge]lucia codreanu (16) [/badge]

 

lucia codreanu (17)

lucia codreanu (18)

lucia codreanu (19)

lucia codreanu (20)

 

lucia codreanu (21)

Telegram