2020 prin lentila ochelarilor. Ce rame să alegem
Telegram

Ce tendințe în materie de ochelari de vedere ne aduce 2020? Pentru ce rame să optăm și ce tip de ochelari vor alege oamenii stilați în noul sezon?

Farmecul ochelarilor de vedere este că în ultimele decenii o sumedenie de rame puse la dispoziție de producători au transformat acest obiect uzual într-un accesoriu trendy. O ramă bine aleasă îți poate pune în valoare trăsăturile plăcute și poate amortiza micile imperfecțiuni pe care – să recunoaștem – le are fiecare.

Va mai conta forma feței la alegerea ramelor?

Primul lucru la care trebuie să atragem atenția este, în continuare, corespondența dintre forma feței și modelul ales. Pentru fața rotundă se potrivesc ochelarii cu forme rectangulare – de la ochelari pătrați, ușor supradimensionați la dreptunghiuri sau variații a dreptunghiurilor (colțuri ușor atenuate, partea internă și externă ușor asimetrică). Pentru fața unghiulară se potrivesc ramele de ochelari curbate, de la elipse la ochelari rotunzi. Pentru fețe vizibil asimetrice (fie o bărbie mai solidă sau o frunte lată) se potrivesc ochelarii cu o parte mai pronunțată, care ar echilibra trăsăturile feței. O metodă eficientă de a crea accentul asupra părții superioare ori inferioare a feței sunt ochelarii fără rame.

Aceste principii sunt destul de bine cunoscute, iar în 2018 și 2019 deja s-a observat tendința de a sfida aceste reguli aproape ”geometrice”. Să ieși din mulțime înseamnă să fii la modă, iar rețelele sociale sunt doldora de tipaje inedite, de modele ce reinventează conceptul de frumos și de… rame de ochelari total diferite.

Hexagonali, în inimă, stea, cu cele mai șic accesorii, ochelarii populari în 2019 (și 2020) pot fi cu greu încadrați într-o simplă formă geometrică. Fie că alegem să mergem după val și să punem mai mult accent pe trăsăturile ce ne fac unici sau rămânem la clasicele metode de echilibrare a trăsăturilor, un salon de optică bine dotat are opțiuni pentru fiecare caz.

Top 3 modele de ochelari pentru 2020:

Ochelari cu ramă de oțel – aliajele metalice sunt extrem de populare în ultima vreme, iar ochelarii cu rame din oțel veritabil se întâlnesc în ultimele colecții ale giganților din lumea opticii. Potrivite și pentru bărbați, și pentru femei ele câștigă aprecierea publicului prin rezistența sporită, și prin aspectul lor solid.

Ochelari cu semi ramă – deși publicul larg numește aceste modele „ochelari fără ramă”, lentila este încadrată parțial, fie în partea superioară, fie în cea inferioară. Acești ochelari, cu siguranță, vor capta atenția celor din jur și vor reține privirile.

Ochelari cu ramă transparentă – pentru cei care-și doresc un look mai eteric, ochelarii cu ramă transparentă sunt o adevărată găselniță. Deși sunt neobișnuiți, ei nu „strigă” vreun mesaj, ci mai degrabă intrigă într-un mod subtil.

Ochelari de brand sau un chilipir?

Ceea ce este cu adevărat la modă este calitatea, iar acest lucru se referă și la ochelari. În 2020 vor fi populare ramele din materiale polimerice rezistente, combinate cu aliaje metalice ușoare, dar durabile. Combină-le cu lentile heliomate sau lentile obișnuite, acoperite cu tratament anti reflex, anti static și oleofob, și obții o pereche care merită investiția. Oamenii cheltuie tot mai mulți bani pentru o pereche de ochelari, lucru demonstrat și de studiile de piață din ultimii ani. Prețul trebuie să fie argumentat prin calitate, iar marile branduri de ochelari de vedere optează doar pentru materiale excelente, pentru a îndreptăți așteptările clienților.

Dacă la începutul anilor 2000, o pereche ieftină de ochelari era considerată un chilipir minunat, iar între anii 2015-2018 erau la modă stilurile lejere (hipster, boho), 2020 promite predominanța stilurilor îngrijite. Așadar, merită să investești într-o pereche de ochelari de vedere de calitate.

Unde pot fi cumpărați ochelarii perfecți pentru 2020?

Alegerea este mai simplă într-un salon de optică cu sortiment bogat. În Chișinău un asemenea magazine de ochelari se află chiar în centrul orașului, pe adresa Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni 57. Pro Optic pune mereu în prim plan satisfacția clienților și, desigur, își deschide ușile pentru toți cei care vor o pereche de ochelari trendy în 2020.

Telegram