Managerul unei școli din Moldova, nominalizat pentru „Directorul Internațional al Anului” la Premiile Tes
Telegram

Directorul singurei școli Cambridge din Moldova, Rob Ford, a fost nominalizat la categoria „Directorul Internațional al Anului”, în cadrul primei ediții a Premiilor Tes pentru școli internaționale. Alături de alți șapte manageri de școli internaționale din țări precum Oman, China, Arabia Saudită, Malaezia, Elveția, Rob Ford a fost apreciat pentru contribuția în domeniul educației internaționale, promovarea inovației educaționale și succesul obținut într-o serie de domenii importante.  Rob Ford este absolvent al universității din York, Marea Britanie, are o experiență de aproape 30 de ani în domeniul educației internaționale, iar din 2019 este director general la Școala Internațională Heritage din Moldova.

Rob Ford, directorul general al Școlii Internaționale Heritage: „Văd foarte clar rolul meu la Heritage – cel de a permite altora să conducă și de a plasa excelența academică în centrul a tot ceea ce facem pentru elevi – și este un privilegiu să servesc echipele și comunitatea cu care lucrez în timp ce continuăm să facem din Heritage una dintre cele mai bune școli din Europa. Această nominalizare, succesul nostru academic, înființarea primei școli internaționale din Moldova, dar și realizări similare recente, cum ar fi nominalizarea pentru „Premiile PIEoneer” în 2023 sau desemnarea directoarei noastre adjuncte pentru educație, Tatiana Popa, în top 20 „edruptors” (influenceri în educație la nivel global) – toate acestea indică faptul că suntem pe calea spre o școală internațională remarcabilă în Europa. Am parcurs un drum lung, realizând multe într-un interval scurt de timp și înfruntând o serie de provocări serioase, mai ales că avem mai puțin de 7 ani de activitate.”

Finaliștii Premiilor Tes sunt din 36 de țări ale lumii și au fost selectați de către un juriu de experți, printre care se numără directori de școli, experți și cercetători în domeniul educației la nivel global. Procesul de evaluare a fost unul riguros, pe baza unor criterii foarte stricte, bazate pe realizările participanților în domeniul educației internaționale.

Rob Ford a fost anterior director al Școlii Wyedean din Gloucestershire, Marea Britanie, unde a condus o instituție recunoscută la nivel național și internațional pentru curriculumul său holistic inovator și modelul dezvoltat de învățare globală. De asemenea, a fost cofondator al rețelei de școli IB din sud-vestul Angliei, de-a lungul anilor ocupând poziții de conducere în școli de top din Țara Galilor și Anglia. În 2021, Rob a primit premiul „Global Principal” de la AKS.

Dan Worth, editorul internațional al revistei Tes: „Premiile Tes pentru Școlile Internaționale le oferă colegilor noștri din întreaga lume care se inspiră din domeniul educației internaționale ocazia de a sărbători inovația educațională și succesul obținut într-o serie de domenii importante. Lista evidențiază câteva realizări incredibile în întregul sector și prezintă tot ce este mai bun pe care școlile internaționale, care oferă fie Curriculum Britanic, fie Bacalaureatul Internațional, îl au de oferit în întreaga lume.”

Premiile au fost susținute de importante asociații de școli internaționale, inclusiv BSME (British Schools in the Middle East), COBIS (Council of British International Schools), ECIS (The Education Collaborative for International Schools), FOBISIA (Federation of British International Schools in Asia) și IB (International Baccalaureate), un lider mondial în domeniul educației internaționale.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 25 aprilie 2024 pe: https://www.tes.com/school-awards.

Despre Premiile Tes

Tes este una dintre revistele internaționale care interacționează cu școlile și profesorii timp de peste 100 de ani. Anul acesta organizează, în premieră, concursul Premiile Tes pentru Școlile Internaționale, după ce timp de peste 15 ani a organizat Premiile pentru Școlile din Marea Britanie. Distincțiile au scopul de a celebra angajamentul extraordinar, calitatea și creativitatea de care dau dovadă profesorii și personalul de sprijin din întreaga lume.

 

Те награды

Telegram