Ce îi poți dărui copilului tău pentru a-i dezvolta atenția, memoria sau motricitatea. La METRO găsești jucării pentru orice interes
Telegram

Anul Nou nu este doar trecerea unui an, este o perioadă în care dăruim cadouri persoanelor dragi. La METRO găsiți cadouri pentru orice vârstă începând de la jucării simple pentru copii și terminând cu tehnică și alte bunătăți pentru casă pentru adulți. Cu toate acestea, în articolul ce urmează propunem părinților, nașilor, mătușilor, bunicilor o listă cu cadouri (jucării) pentru cei mici, care, în primul rând, corespund criteriului de utilitate.

Constructor

Este un joc care dezvoltă copilului pe de-o parte simțul estetic și al creativității, iar pe de altă parte – îndemânarea, răbdarea, memoria, imaginația și logica. Cu ajutorul pieselor de diferite forme, el poate modela orice obiect ce se coace în mintea lui: o casă pe care a văzut-o în desenele animate, o mașină la care visează când va deveni adult sau un erou din comicsuri.

Puzzle

Conform cercetărilor efectuate de Universitatea din Chicago, puzzle-urile pentru copii sunt excelente pentru dezvoltarea abilităților spațiale. De asemenea, cei mici își exersează memoria și concentrarea, iar în plus învață sa fie persistenți în atingerea obiectivelor. Aici mult contează ce puzzle-uri îi propui copilului pentru prima experiență. Oferiți-i ceva cunoscut, un personaj preferat sau un peisaj de natură dacă este pasionat de câmpii, păduri sau munți.

Dacă vedeți că piciul vostru se plictisește realizând imagini „plate”, atunci puteți trece la o nouă etapă de rezolvare a acestui tip de joc – puzzle 3D. Puzzle-urile 3D sunt o formă de divertisment captivantă și creativă, care combină elemente de puzzle, artă și inginerie. Oferiți-i șansa să creeze dintr-o altă perspectivă Casa Albă, Turnul Eiffel sau Big Ben.

Jocuri de masă

Damele, șahul sau dominoul sunt jocuri clasice de masă care pot fi jucate în companie. Ele dezvoltă nu doar capacitățile strategice, dar și comunicarea între copii. Jocul de dame dezvoltă memoria, inteligența și gândirea logică. Șahul contribuie la fel la dezvoltarea imaginației, a aptitudinilor matematice stimulând capacitatea de a găsi soluții și de a prevedea consecințele propriilor acțiuni, dar și ale adversarului și dezvoltă atenția distributivă. Dominoul ajută copilul să învețe cu mize mici să câștige și să piardă. Jocul de domino ajută la coordonarea mână-ochi și îi învață pe cei mici să numere.

Jocuri de „luptă”

În această categorie am inclus jocuri în care copilul învață să concureze cu semenii săi și să-și testeze limitele. În jocurile propuse de noi participanții sunt implicați în activități în care ei interacționează și își îmbunătățesc reacția, atenția, și rezistența la stres.

„Boomstick” este un joc în care frații sau surorile se pot întrece în rapiditate, exactitate, atenție și reacție. Dacă au un spațiu larg, atunci se pot ascunde unul de celălalt ca mai apoi să se caute pentru a stabili câștigătorul. Aici ei trebuie să fie atenți, să-și ciulească urechile pentru a anticipa apariția „inamicului” în față sau din spate. Bilele nu produc traume sau leziuni corporale, ele mai degrabă au rolul de a spune „te-am prins!”.

O altă „luptă” dintre frați sau surori este legată de competiția sportivă, acolo unde câștigă cel sau cea care cel mai bine își poate coordona mâinile, care poate să se concentreze și să fie răbdător (răbdătoare). Aici vorbim despre fotbalul de masă sau biliard (snooker). Aceste jocuri le vor permite să comunice mai intens și să învețe strategii noi de câștig.

Darts este încă un joc care poate fi oferit cadou copilului tău. Jocul de darts dezvoltă coordonarea mișcărilor, ochiul și precizia aruncării. Într-o anumită măsură, acesta nu permite corpului să stagneze, astfel ajută mușchii se să dezvolte.

Joc de creativitate

Paint by numbers este o activitate prin care copilul învață să deseneze ca la o școală de pictură. Copilul vostru se va simți cu adevărat un artist datorită setului de pictură prin numere. Chiar dacă nu a ținut vreodată pensule și vopsele în mâini, poți fi sigur(ă) că va crea propria capodoperă din prima. Setul include pânză pe targă, un set de vopsele și pensulă, o diagramă și o imagine a picturii pe care trebuie s-o realizeze.

După cum vedeți, METRO vă pune la dispoziție o gamă de produse pentru copii. Consultați ofertele METRO în noul catalog dedicat jucăriilor pentru copii.

Toate cele menționate mai sus, dar și multe alte produse pot fi găsite în magazinele METRO din Chișinău și Bălți.

Дары

Telegram