Creative Accelerator a început cu peste 50 echipe CreaTech înscrise în program
Sâmbătă, 25 februarie, peste 50 echipe formate din reprezentanți ai industriei creative din Moldova s-au adunat la Artcor pentru a marca începutul programului Creative Accelerator – primul proiect de susținere a startup-urilor din domeniul creativ în țara noastră.
Din cele peste 150 înregistrări în program, participanții au fost atent selectați, principalul criteriu fiind potențialul de scalare și export al ideii de afacere. Timp de câteva ore, participanții au lucrat la dezvoltarea ideii, au făcut exerciții în echipe și individual, au primit feedback și au avut parte de mentorat pe Design Thinking, care i-a ajutat să treacă de prima și cea mai importantă etapă – să înțeleagă cum să accelereze de la faza de idee – la cea de startup.
Total, în program se regăsesc idei de startup-uri din următoarele domenii: gaming, animație, VR, AR, XR, tipar de cărți și etichete, studio-uri de artă și fotografie, aplicații de Inteligență Artificială.
Evenimentul din 25 februarie marchează începutul programului de accelerare care se va încheia în luna iunie 2023. Scopul acestuia este să instruiască participanții în dezvoltarea, analiza, testarea și prezentarea ideii în fața juriului, la etapa finală din program.
Ceea ce urmează după deschidere sunt etapele de Mentorat, Incubare, Accelerare și Pitching. Participanții urmează să beneficieze de instruire din partea mentorilor din Moldova și străinătate, experți în startup-uri, marketing, strategie de dezvoltare, design, international trading și comunicare strategică din Moldova, Ucraina, Israel și Lituania.
Amintim că ideea cu cel mai mare potențial de scalare și export, selectată în baza criteriilor din program, va fi desemnată câștigătoare a grantului în valoare de 5000 dolari SUA.
Creative Accelerator este finanțat de WNISEF – Western NIS Enterprise Fund, un fond regional de 150 de milioane de dolari, un pionier în Ucraina și Moldova, cu peste 28 ani experiență de investiții în companii mici și mijlocii. Programul este implementat de Yep!Moldova și Artcor. Partener: Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID Moldova și Suedia.