Iarna aceasta, lăsăm imaginația să ne coloreze gusturile. Cinci idei de rețete simple pe care le poți găti la prețuri promoționale
Telegram

Sărbătorile de iarnă au un loc aparte în inima moldovenilor. Acestea sunt un prilej de a revedea oamenii dragi, de a reveni acasă, de a găti împreună cu membrii familiei mâncărurile preferate, de a-l aștepta pe Moș Crăciun și de a ciocni paharele la miezul nopții, în ritmul scurgerii ultimelor clipe ale anului care trece. În această avalanșă de emoții, este foarte important pregătirile să aducă bucurie tuturor celor implicați în acest proces.

În acest sens, gazdele își doresc să satisfacă gusturile tuturor celor prezenți în cadrul festivității, iar bucatele pregătite să fie pe placul tuturor. Сu toate că procesul pregătirii mâncărurilor implică mult efort, dedicare și creativitate, iar bucatele prezente pe mesele de sărbătoare din fiecare casă variază în funcție de tradițiile și preferințele gazdelor, totuși, persistă și dorința de bucate noi, simple în pregătire, dar savuroase.

Astfel, vă propunem o listă de gustări și mâncăruri mai deosebite, dar și variante devenite tradiționale deja, potrivite în combinație cu băuturile tipice sărbătorii, care pot satisface cele mai diferite predilecții gastronomice ale celor prezenți. Pregătirea acestora este una rapidă, iar pentru ca întregul proces să fie mai puțin migălos și mai degrabă plăcut, ingredientele necesare pot fi găsite cu ușurință, în asortiment vast, în magazinele METRO.

Fiindcă multe dintre ele sunt extrem de căutate în această perioadă, METRO a avut grijă să le ofere și un preț promoțional, pentru a fi accesibile pentru orice masă de sărbătoare.

Așadar, fie că preferați mâncărurile și gustările care conțin pește, mezeluri sau în preponderent legume, fie că doriți să mențineți în meniul propriu de sărbătoare bucate cu rețete transmise din generație în generație, vă propunem câteva opțiuni pe care le-ați putea pregăti și savura alături de cei dragi la sărbătorile din acest an.

# Crostini cu somon

Ingrediente necesare: Baghetă, ulei, oțet balsamic, lămâie, somon, cremă de brânză, castraveți.

Bagheta de pâine se taie felii, se unge pe ambele părți cu un strat subțire de ulei (de dorit de măsline) și se pune la cuptorul încins la 180 de grade, până la rumenirea feliilor.

Pentru a face dressing-ul, se va mixa ulei, oțet balsamic și suc de lămâie, adăugând condimente după gust, după care se aplică în strat subțire pe pâine. Apoi, pâinea se unge cu cremă de brânză, iar deasupra vine felia de somon.

În continuare, se taie două felii subțiri de castravete, care vor oferi gustării atât un strop de culoare, cât și un gust fresh, în combinație cu dressing-ul care va fi aplicat și deasupra acestuia.

Acest deliciu poate fi pregătit cu ușurință dacă ai la îndemână produsele disponibile în filialele METRO, la preț promoțional. Iată câteva dintre ele.

# Crostini cu roșii și sos pesto

Ingrediente necesare: Baghetă, ulei, usturoi, sos pesto, roșii, mozzarella.

Bagheta de pâine se taie felii, se unge pe ambele părți cu un strat subțire de ulei (de dorit de măsline) jumate de cățel de usturoi se rade pe pâine și se pune la cuptorul încins la 180 de grade, până la rumenirea subtilă a feliilor.

Odată scoase, feliile vor fi unse cu un strat subțire de sos pesto, se va pune felia de roșie, iar deasupra sa, mozzarella, după care compoziția va fi pusă înapoi în cuptor, până la rumenirea feliilor de roșii.

Această gustare universală, simplă și savuroasă nu va fi niciodată în plus atât pe masa de sărbătoare, cât și în zilele mai puțin festive. Pentru a găsi cu ușurință produsele necesare, cu încredere deplină în calitatea lor, puteți vedea câteva dintre opțiunile disponibile la METRO.

# Bruschete/tartine cu icre

Pe cât de simplă, pe atât de indispensabilă pe mesele cu tematică și stil diferit, gustările care conțin icre sunt printre cele mai iubite în contextul sărbătorilor. Iată o opțiune de a le savura.

Ingrediente necesare: Bruschete, unt, castraveți, icre.

Bruschetele sau feliile de pâine se ung cu un strat de unt, pe care se aplică o felie subțire de castravete și icrele propriu-zise. Fie că preferați icrele roșii sau cele negre, la METRO puteți găsi opțiunea perfectă, în funcție de dorințele pe care le aveți.

Pentru iubitorii de mezeluri, platourile nu lipsesc niciodată de pe masa de sărbătoare. Acestea pot fi suplinite cu olive și legume, pentru a obține un aspect estetic, dar și o combinație gastronomică delicioasă. Iată câteva dintre opțiunile disponibile la preț promoțional în magazinele METRO.

# Salată de Boeuf

Salata de Boeuf a devenit o mâncare tradițională pentru sărbătorile de iarnă, în combinație cu focurile de artificii de după geam, bulele din paharele de vin spumant și filmele îndrăgite la televizor. Astfel, pentru ca tradiția să continue, METRO a avut grijă să facă rost de toate cele necesare pentru recrearea rețetei tradiționale a salatei de Boeuf.

Ingrediente necesare: Cartofi, ouă, morcov, mazăre verde conservată, salam, castraveți marinați, maioneză.

Cartofii, ouăle și morcovii se fierb, apoi se taie cubulețe, împreună cu castraveții marinați și salamul. Mazărea verde se scurge de suc și se adaugă la salată, deasupra căreia vine dressing-ul de maioneză și condimente, după placul dvs.

După ce ați așezat-o în farfurii, aveți frâu liber imaginației pentru a o decora cât mai neobișnuit. Rezultatul este unul care nu doar trezește entuziasm gastronomic, dar și amintiri plăcute, creând atmosfera de sărbători de neuitat.

# Mozaic

Pentru a aduce culoare și aroma de fructe pe masa de sărbătoare, vă propunem o opțiune de desert accesibil din toate punctele de vedere, dar și pe placul atât a celor mici, cât și a celor mai mari.

Ingrediente necesare: Câteva pachețele de jeleu (aromele și cantitatea după placul propriu), gelatină (un pachețel), smântână, zahăr.

Conform tradiției, mai jos puteți vedea câteva dintre produsele accesibile la preț promoțional la magazinele METRO.

Pentru început, pregătiți jeleurile conform instrucției de pe ambalaj și lăsați-le la rece, până la întărire.

Între timp, mixăm 150 de ml de apă fierbinte cu conținutul pachețelului de gelatină și le permitem să acționeze timp de 30 de minute.

Într-un bol, mixăm smântâna și zahărul (după gust), iar după ce granulele de zahăr s-au topit, se va adăuga gelatina în acest conținut și se va mixa până la omogenizare.

A venit timpul să creăm mozaicul propriu-zis, ceea ce înseamnă că scoatem de la rece jeleurile colorate și le tăiem cubulețe. După care, pe întreaga suprafață a bolului (cu rezervă în afara acestuia), așternem peliculă alimentară. După ce construcția este gata, adăugăm cubulețele, iar deasupra lor, turnăm crema obținută din smântână.

Expediem deliciul în frigider, iar după întărire, scoatem bolul, îl punem atent cu fața în jos pe un platou și cu ajutorul peliculei alimentare, tragem desertul în afară, îndepărtând-o ulterior.

După ce mozaicul este pe platou, acesta poate fi decorat cu fulgi de cocos, drept imitare a fulgilor de după geam, pentru crearea atmosferei corespunzătoare tematicii sărbătorii.

După cum știm, nicio masă pregătită cu ocazia sărbătorilor iernatice nu este una completă fără prezența vinului spumant. Așadar, iată câteva recomandări din varietatea imensă de băuturi disponibile în magazinele METRO, care vor putea să vă umple paharele ce se vor ciocni la cumpăna dintre ani.

Acestea, dar și multe alte produse le puteți găsi în catalogul METRO, anexat aici. Poftă bună și sărbători fericite alături de cei dragi!

 

Telegram