03 августа 2020

Educația financiară versus situația reală din țară. Cum iei un credit în Moldova cu minim efort și complicații?

Educația financiară versus situația reală din țară. Cum iei un credit în Moldova cu minim efort și complicații?

Situația financiară din Republica Moldova este, de ceva vreme, tot mai complicată. Pandemia nu a făcut altceva decât să augmenteze și mai tare sectoarele slabe ale economiei naționale, iar un segment relevant, în acest sens, este educația financiară sau, mai bine spus, lipsa acesteia. Am putea să ne referim aici atât la problemele care apar în procesul de creditare / debitare, cât și în segmentul de investiții, de care, se pare, oamenii fug tot mai tare.

Specialiștii în credite din cadrul companiei Kreddy.md au analizat situația și vin cu câteva recomandări despre cum să iei un credit nebancar online fără prea multe bătăi de cap și cu minim efort.

Alege profesioniști calificați

Regula de aur pentru a accesa un credit online e să mergi, exclusiv, pe mâna profesioniștilor. Aici ne referim la faptul că alegând compania de la care să iei bani cu împrumut, trebuie să fii pe deplin informat și să ai condițiile clare despre cum se vor derula lucrurile. Este relevant să știi cum iei banii, care sunt condițiile și termenii generali, cum îi vei returna și care va fi graficul de rambursare, astfel încât să eviți cu succes orice fel de probleme generate ulterior.

Este suficient să observi politica de dialog a companiei, astfel încât să știi dacă ai de-a face cu oamenii care sunt gata să-ți ofere toate informațiile de rigoare și să îți presteze servicii de creditare calitativă.

Setează din timp bugetul necesar

De multe ori, greșeala cea mai mare e că oamenii accesează fonduri de creditare în sume extrem de mari, pe care ulterior nu le pot acoperi. În realitate, aici funcționează o altă regulă a educației financiare, și anume cea care specifică prognozarea bugetului necesar pentru a acoperi cheltuielile.

Cunoscând care este potențialul veniturilor de care dispui, poți accesa un credit cu care să răspunzi necesităților survenite, plus să dispui de o limită excedentară pentru orice situații imprevizibile.

Prognozarea sumei pe care o obții îți dă certitudine, cu privire la obligația pe care și-o asumi și la cât de ușor sau complicat îți va fi să o rambursezi.

Banii sunt un mijloc, nu un scop

Atunci când decizi că trebuie să accesezi un împrumut, fă-o planificând corect scopurile dorite, nu doar de dragul rezervelor de bani, astfel încât resursele financiare obținute să fie lucrative, nu ținute „la ciorap”. Educația financiară ne vorbește despre necesitatea banilor de a lucra, de aceea atunci când vine momentul să accesezi un credit, fă-o în deplină cunoștință de cauză, asumându-ți obligația pe deplin și ținând cont de potențialul tău de a returna banii.

Acum poți pune semnul egalității între principiile educației financiare și împrumuturile online, deoarece poți respecta ușor regulile de planificare și gestionare a finanțelor, dar și să-ți acoperi nevoile apărute, fără să mai trăiești exclusiv de la salariu la salariu.

Compania Kreddy.md îți oferă împrumuturi online rapide, cu dobânzi avantajoase și fără alte complicații birocratice.

Подписывайся