Sezonul rece – perioadă perfectă pentru a-ți crea confortul cu ajutorul stilului scandinav în designul interior
Telegram

Sezonul rece – perioadă perfectă pentru a-ți crea confortul cu ajutorul stilului scandinav în designul interior

Iarna este acel anotimp în care tot ce-ți dorești este să simți mirosul de foc în casă, să-ți faci plinul cu ceai și să admiri ninsoarea căzând încet din ceruri. Mirifică imagine, dar și mai specială este dacă reușești să faci aceste lucruri în intimitatea casei tale, decorată în cel mai organic fel, astfel încât să-ți ofere posibilitatea unui trai plăcut, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Echipa Polyart Design, specialiști în proiectare de interioare din Chișinău, vin cu câteva recomandări despre cum să-ți redecorezi casa în stil scandinav, astfel încât să obții un spațiu locativ special, perfect pentru tine și familia ta.

Alege atent gama cromatică

Culorile sunt un element indispensabil al stilului nordic în design interior, deoarece ele servesc drept bază pentru toate acțiunile întreprinse ulterior. Ne referim aici, în principal, la culoarea albă. Popoarele nordice au un adevărat cult al acestei culori, folosind-o atât pentru textură, cât și pentru a imita imensele întinderi cu zăpadă, atât de specifice acelor zone. Să nu uităm că stilul scandinav are la bază și filosofia de revenire la origini, de întoarcere la esența naturii.

Totuși, fiind un stil relativ maleabil, pe lângă baza reprezentată de culoarea albă, pot fi incluse și inserții de culori pastelate înclinând balanța mai mult spre culorile reci.

Optează pentru simplitate

Regula centrală este să respecți cerințele stilului, care se limitează la: simplitate, ordine, claritate. Prin urmare, spațiul tău va trebui să fie descărcat de mobilierul inutil, de obiectele de decor care nu sunt organice, iar în locul lor trebuie să alegi piese mobiliere de rezistență și acele elemente decorative care vor aduce un plus de personalitate.

Mergând pe filosofia ordinii atât de specifică nordicilor, este relevant să îți setezi rapid câteva elemente de bază. De exemplu, alege o sofa pentru sufragerie și un blat de bucătărie care poate fi ușor transformat din masă de gătit în masă de servit.

Totodată, poți să renunți la dulapuri masive în favoarea unor separeuri destinate garderobei. În acest caz, vizual, spațiul va deveni mai larg, mai aerisit.

Creionează o geometrie

Nordicii sunt renumiți pentru gândirea lor matematică și analitică, respectiv acest lucru se transpune și în designul interior. Încearcă să îți schițezi schemele de amplasare a mobilierului, spațiile de depozitare de care ai nevoie, precum și zonele cele mai importante. Acest lucru te va ajuta să explorezi eficient fiecare metru pătrat și să oferi locuinței tale o funcționalitate coerentă.

Esența aderării la stilul nordic este să adopți acea stare de nonșalanță, stare de bine în întreaga ta locuință. Să înlocuiești vechile odăi încărcate cu dulapuri și mobilier greoi cu piese aranjate într-o simetrie de texturi, culori și mărimi.

 

Dacă rezonezi cu ideile acestui stil și vrei să-l adopți, atunci poți apela la consultanța specialiștilor Polyart Design, o echipă tânără de design interior din Chișinău cu idei inovative și metode noi de lucru, gata să-ți transforme casa într-un loc deosebit. Îi găsești on-line ( [email protected] ) sau la numărul de contact  +373 69 342561.

Polyart Design –  noi îți transformăm ideile în realitate!

 

Telegram