Kalo – interior minimalist și plăcere estetică
Telegram

S-ar părea că în această lume grăbită, esteticul este tot mai periferic, iar frumosul devine un lux greu de obținut. Această paradigmă pare să ia amploare, iată de ce, adeseori, ne ciocnim de șabloane învechite și idei mai puțin funcționale sau estetice. Deși această senzație predomină și în realitățile noastre, există un domeniu încă neatins de această problemă, și anume cel al serviciilor de design interior. Pe piață apar tot felul de soluții inovative, absolut neordinare, în care se utilizează, tot mai frecvent, designul interior modern minimalist. De ce există această prevalență în tendințe? De ce acum „mai puțin e mai bun”? Pentru a înțelege deplinătatea acestui consens, am decis să analizăm proiectul Kalo, conceput de compania Polyart Design.

Motivație

Kalo este un proiect rezidențial de anvergură, în care s-a conceput interiorul minimalist al unui apartament, utilizând filosofia și conceptul: “less is better”. Pornind de la dorința de a crea un spațiu în care fiecare zonă să îndeplinească o funcție concretă, designerii Polyart au reușit să compartimenteze eficient locuința, să seteze corect funcționalitățile și să utilizeze la maximul spațiile existente, astfel încât să acopere necesitățile locatarilor.

Accente

La acest capitol este relevant să subliniem câteva puncte importante ale proiectului, grație cărora acesta a devenit un succes veritabil:

  • Texturi și structură – utilizarea lemnului și a finisajelor de structură au oferit o anumită pondere întregului proiect, reușind să dezvăluie o maturitate aparte a locuinței, un soi de ascetism în design. Cu atât mai vizibil acest lucru este în designul interior din bucătăria apartamentului, unde se observă îmbinarea dintre lemn, în zona de sufragerie, și cea nemijlocit a bucătăriei, unde predomină tehnologia. Suntem martorii unui joc între tradiție și neordinar.
  • Gama cromatică – o tehnică inerentă stilului minimalist în designul interior este utilizarea nuanțelor reci sau calde, astfel încât să existe o linie de culoare și o doză de personalitate pentru toate spațiile din interior.
  • Mobilierul ales cu grijă – aici ne referim atât la conceptul mobilierului, cât și la tapițerii, structuri. Fiecare item în parte este sobru, echilibrat și fără extravaganțe, fapt pentru care se încadrează perfect în concepția întregii locuințe.

Avantaje

Versatilitatea unui astfel de proiect și structura sa foarte organizată îi adaugă un caracter universal, aplicabil în diferite feluri de locuințe, cu cea mai diversă proiectare. În plus, prezența acestor accente și idei transformă spațiul în unul funcțional și lucrativ, fără așa zise zone „moarte”. Fiecare centimetru este dotat și aranjat pentru a spori confortul și a utiliza rațional suprafața disponibilă a locuinței.

De ce stilul minimalist în designul interior este o soluție fiabilă? Prima și cea mai importantă oportunitate este cea legată de atemporalitatea acestuia, deoarece nu se va demoda rapid și își va păstra simbolicul mult timp. Dacă ai decis că această soluție își este pe plac, apelează la compania POLYART DESIGN (numărul de telefon (+373) 69-34-25-61). O echipă pentru care contează calitatea, stilul și rafinamentului, dar mai ales satisfacția deplină a viitorilor locatari!

POLYART DESIGN – o nouă definiție a designului interior!

Telegram