Celebrează Ziua Europeană a Limbilor împreună cu noi!
Начало: 25/09/2020 - 14:00
Место: str. 31 August 1989, nr. 78 „A”
Цена: -

Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, Biblioteca Națională a Republcii Moldova împreună cu META( Moldovian English Teachers Association), vă invită să sărbătorim împreună cu noi diversitatea culturală și lingvistică în parteneriat cu Centrul Cultural German AKZENTE/Centrul German Goethe, Alianța Franceză/Centrul Autorizat Cambridge, Ambasada Republicii Franceze în RM, Ambasada Germaniei în RM și Ambasada Republicii Ungare în RM.

La data de 25 septembrie cititorii și oaspeții BNRM vor putea vizita expoziția „Descoperă lumea prin intermediul limbilor” pentru a lua cunoștință cu politicile lingvistice europene, multilingvismul în Europa și învățarea limbilor străine prin materialele ce țin de metode, instrumente și manuale din colecțiile secțiilor a BNRM – Literaturile Lumii și Centrului Pro-European de Servicii și Comunicare. Expoziția va fi vernisată în perioada 25.09.2020-05.10.2020, spațiul expozițional, etajul 1, bloc central (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Totodată, în spațiul expozițional, între orele 14.00-17.00 vor fi amenajate 4 info-point-uri, organizate de partenerii evenimentului pentru a consulta și orienta persoanele interesate cu privire la oportunitățile de studiere a limbilor: engleză, germană, franceză și ungară.

Etajul 3 al BNRM va deveni pentru o zi – „Spațiul multilingv pentru învățarea limbilor”, unde vor avea loc o serie de lecții demo simultane de limbi străine pentru dezvoltarea competențelor lingvistice, susținute de specialiști în predare ai organizațiilor partenere, promotori ai învățării limbilor străine în Republica Moldova (META, Alianța Franceză și Centrul Cultural German AKZENTE).

Lecțiile demo se vor desfășura între orele 16.30-17.30în următoarele spații de învățare:

  • lecția de limbă engleză –  aula 23
  • lecția de limbă franceză – aula 22
  • lecția de limba germană – sala de lectură „Publicații seriale”

Toate activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor şi normelor de protecţie contra COVID-19.

Diverse informații și acțiunile ale evenimentului, inclusiv mesaje de felicitare video ale ambasadorilor europeni în Republica Moldova vor fi regăsite pe pagina evenimentului de pe facebook.

Telegram