Spectacol muzical-literar jubiliar cu Traian Vasilcău
Начало: 22/10/2019 - 15:00
Место: Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, Str. 31 August 1989
Цена: -
FACEBOOK

Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la Spectacolul muzical-literar JUBILIAR cu TRAIAN VASILCĂU și invitații săi cu genericul „Sunt prea bogat, fiindcă Vă pot cânta”. Participă elevi, profesori, scriitori, preoți, monahi, compozitori, actori, regizori, interpreți de peste tot și alți prieteni deosebiți.

Vasilcău Traian, născut la 2 aprilie 1969, în satul Viișoara, raionul Edineț, părinții—Varvara și Nicolae. Traian Vasilcău este un poetscriitoreseisttraducătorlibretist, autor de texte pentru cântece și textier de limba română din Republica Moldova. Este cunoscut sub pseudonimul TRAIANUS sau TRAJANUS. Laureat al Premiului Național pentru Artă și Cultură pe anul 2016.

Și-a făcut studiile la Facultatea de Istorie și Etnopedagogie a Universității Pedagogice de Stat din Chișinău pe care a absolvit-o în 1993. Participant activ, încă din timpul studenției, la Mișcarea de Eliberare Națională, fapt pentru care e persecutat de organele securității de atunci. Fondează la începutul anilor 90  Cenaclurile literar-muzicale și social-politice SOL (Leonard Tuchilatu) și Clopotarii. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova Membru al Uniunii Scriitorilor din România. Maestru în Artă (2011).

Opera : Poemele regretelor târzii;  Risipitorul de iubireUn clopot pentru BasarabiaZeii nu mor în cerSpitale pentru îngeriPotopul Cultural ; Sinceritatea ca Sentință ; Literă din Dumnezeu ; Demisionarea din umilință, eseuri din Mahalaua Nebunilor ; Din Cartea Copilăriei ; Eternul Înnăscut ; Prădalnicii din crăia lui Dumnezeu, Profeții adeverite, pamflete, eseuri, poeme ; Sfeșnic în Rugăciune ; Inscripții pe Etern, Opere Netăcute în 9 volume etc.

Telegram