Vernisajul expozitiei “Claude Monet: sursele picturii moderne”
Начало: 24/08/2018 - 17:00
Место: Biblioteca Națională a Republicii Moldova Strada 31 August 1989 78A
Цена: free admission
FACEBOOK

Vă invităm sa fiti alături de noi la deschiderea acestei expozitii in aer liber, vineri 24 august incepind cu ora 17°°.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova a găzduit de la 20 august 2018 până în data de 24 august 2018 atelierul practic de pictură pentru copiii pasionați de artă. Atelierul s-a desfășurat în cadrul celei de-a doua etape a Școlii de vară cu Cezara Kolesnik.

Prima etapă a Școlii de vară a avut loc în perioada 6-10 august 2018 în orășelul Cornești, raionul Ungheni, în colaborare cu Școala de Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din localitate. Proiectul „Şcoala de Vară cu Cezara Kolesnik: „Claude Monet – sursele picturii moderne”, se realizează în cadrul programului guvernamental de granturi tematice Diaspora Engagement Hub, implementat de către Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora , finanțat de către Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și susținut de „Casa de avocatură Efrim, Roșca și Asociații”. Scopul acestui atelier de creație a fost de a oferi cunoștințe teoretice despre pictura modernă, în mod special influiența luminii asupra culorilor, dar și de a dezvolta capacitățile și abilitățile copiilor interesați de pictură. Inspirați din ultima serie de lucrări ale marelui artist francez Claude Monet, participanții la atelier au dat frâu liber imaginației și au experimentat, fiind ghidați de Cezara Kolesnik, realizând o lucrare pe pânză în culori de acril.

Lucrările participanților la ambele etape a „Școlii de vară cu Cezara Kolesnik” vor fi expuse în scoarul BNRM (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Telegram