Deschiderea ediţiei a II-a a Programului Național LecturaCentral
Начало: 31/08/2019 - 12:00
Место: Biblioteca Națională a Republicii Moldova
Цена: -
FACEBOOK

 CITEŞTE! TRĂIEŞTE LIBER!

Începând cu 1 septembrie 2019,  Biblioteca Națională a Republicii Moldova, cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, și în colaborare cu Biblioteca Națională pentru Copii “Ion Creangă”, bibliotecile de toate tipurile, autoritățile publice locale,  anunţă deschiderea ediţiei a II – a a Programul  Național LecturaCentral.

Programul Național LecturaCentral  se desfăşoară anual, pe parcursul lunii septembrie, și are scopul să centreze contribuțiile bibliotecilor, comunităților și factorilor de resort pentru optimizarea interesului față de carte, promovarea lecturii și dezvoltarea culturii lecturii. În acest scop sunt conjugate eforturile comune ale bibliotecilor cu cele ale instituțiilor de cercetare, de învățământ, ale editurilor, uniunilor de creație.

Pe parcursul lunii septembrie utilizatorii și non-utilizatorii bibliotecilor sunt invitați la diverse evenimente cărturărești pentru:

  • avantajarea cunoașterii,
  • stimularea interesului pentru lectură,
  • dezvoltarea abilității persoanei nu doar de a citi un număr mare de publicații,  nu doar de a citi permanent,  dar mai ales de a înțelege, a învăța din text, de a formula idei critice și creative.

Va îndemnăm să participați la întâlniri cu creatorii de carte (autori, editori, redactori, pictori), la lansări de carte, ședințe ale cluburilor pe interese, lecturi în aer liber, conferințe Skype, activități educaționale, centrate pe carte și lectură.   

Deschiderea ediţiei a II-a a Programului Național LecturaCentral va avea loc la 31 august 2019ora 12.00, în cadrul festivității de lansare a Expoziţiei-eveniment „Patria, Neamul şi Graiul” la Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

 

Telegram