Dacă ești mămică și ai nevoie de o pompă de sân, atunci trebuie să știi asta
Se știe că laptele matern este cea mai bună hrană pe care o poate primi bebelușul tău, încă din primele clipe ale vieții. Tinerele mămici sunt încurajate să-și pună picii la sân imediat cum au născut. Deși pare ciudat pentru unii, această tactică se folosește pentru a-i învăța pe cei mici tehnica suptulului, dar și pentru a-i stimula mamei lactația. Uneori, însă, pare că bebelușul nu se satură, iar laptele matern este insuficient. Pare. Toate mamele (cu excepția celor care suferă de vreo boală) au lapte suficient pentru bebelușii lor.
De ce atunci bebelușii nu pot primi cantitatea suficientă de lapte matern?
Există mai multe motive care stau la baza concluziei: „nu am suficient lapte”. Printre acestea:
- Stresul este inamicul numărul unu al unei mame care alăptează.
- Poziționarea incorectă a bebelușului la sân. Piciul trebuie să apuce bine sânul, iar tu să simți cum „trage” laptele.
- Nu alăptezi noaptea. Formarea laptelui este influențată de o serie de factori, printre care și hormoni importanți – ca prolactina. Ea se secretă cel mai bine anume în perioada nocturnă.
- Folosirea suzetelor, a biberoanelor. Din biberon laptele curge mai ușor, iar sugarul devine leneș și nu vrea să mai lupte pentru a obține lapte matern.
- Cezariana ori nașterea prematură. Tocmai pentru că acești copii nu au fost puși la sân din primele clipe ale vieții, le este mai greu ulterior să prindă tehnica suptului.
- Nu folosești toată cantitatea de lapte deja format. Pentru a grăbi formarea de lapte nou, trebuie folosită la maximum cantitatea deja existentă.
Trucuri pentru a nu abandona alăptarea
Chiar și atunci când a trecut ceva timp de la naștere, iar laptele tot „nu vine”, nu dispera.
- Alăptează cât mai des,
- Alăptează din ambii sâni,
- Folosește o pompă de sân pentru a stimula lactația (de mai multe ori pe zi, în special noaptea după ce micuțul s-a săturat).
Pompa pentru sân este, într-adevăr, de mare ajutor pentru tinerele mămici. Unele, mai cu viziune, își pun una în bagajul de maternitate. O poți folosi atât pentru a stimula lactația, cât și pentru a depozita laptele matern și a-i da copilului tău tot ce e mai bun, chiar și când nu poți fi lângă el (fii atentă să te informezi cât mai detaliat despre cum se păstrează laptele matern). Sunt, însă, o mulțime de astfel de produse pe piață.
Cum alegi pompa de sân potrivită?
Înainte de a cumpăra o pompă pentru sân, trebuie să știi că acestea se diferențiază, în primul rând, prin modul de acțiune.
- Pompa de sân electrică
Este ușor de folosit. Asta pentru că, datorită sistemului automatizat de pompare a laptelui, acesta se acumulează în recipientul de colectare rapid și fără efort.
Pompa de sân electrică poate respecta anumite cicluri de pompare, astfel reușind să stimuleze lactația eliberând loc pentru laptele nou.Pompele de sân electrice funcționează pe baterii, acumulatoare sau se pot încărca de la priză. Fii mereu pe fază, să nu te prindă momentul cu bateriile descărcate!
- Pompa manuală de sân
Pompa de sân manuală te va solicita un pic. Vei fi nevoită să depui puțin efort pentru a obține rezultatul dorit. Nu te speria. Nu este un efort fizic extraordinar. O poți face ușor culcată pe pat ori întinsă pe fotoliu. Partea bună este că această pompă nu depinde de niciun sistem de alimentare. Partea mai puțin bună este că, oricât te vei strădui, nu vei putea respecta o anumită frecvență de pompare, iar asta este important pentru a stimula și menține lactația.
Te întrebi unde poți găsi pompe pentru sân de toate felurile? Încearcă să accesezi site-ul magazinului online Mamico.md. Vei rămâne plăcut surprinsă de varietatea de produse pentru copii și cu siguranță vei găsi pompa de sân potrivită pentru tine și micuțul tău.