Sfaturi și recomandări privind o bună gestionare a finanțelor după această criză globală
Telegram

Sfaturi și recomandări privind o bună gestionare a finanțelor după această criză globală

Pe lângă faptul că a pus în pericol milioane de vieți, pe toată suprafața globului, COVID-19 a provocat și o criză financiară la nivel mondial. Nenumărați oameni și-au pierdut posturile de muncă și sursele de venit, altora le-a fost tăiată o parte considerabilă din salariu. Economiile au fost împinse în recesiune, iar o mulțime de investitori au văzut cum își pierd peste noapte bugetul preconizat pentru ani zile. Într-o situație atât de dificilă e necesar să luăm măsuri de precauție, nu doar pentru a proteja sănătatea, dar și situația financiară.

Aplică măsuri stricte de bugetare

Pentru a reuși să păstrezi suficienți bani pentru cheltuielile esențiale, cum ar fi plata chiriilor, utilităților, alimentația etc., e necesar să aplici unele măsuri de reducere a costurilor. De exemplu, faptul că suntem nevoiți să muncim de acasă ne permite să reducem din perspectiva costurilor de transport, până la birou, sau nu mai cheltuim bani pe ieșitul în oraș. Deci, încearcă să stabilești care lucruri sunt neesențiale și pe care nu merită să scoți bani din buzunar.

Împrumută cu atenție

În această perioadă, mulți sunt tentați să ia bani în împrumut, lucru pe care ar fi bine să-l eviți, deoarece riști să ajungi într-o situație mult mai proastă. Cu toate acestea, dacă ai decis că ai nevoie să iei un credit, asigură-te inițial că ai un plan financiar și vei putea rambursa banii. Totodată, în cazurile de urgență, optează pentru un credit, din motive de precauție pentru sănătate și pentru că multe companii de microfinanțare au oferte bune în această perioadă. De exemplu, Kreddy.md oferă credite în Chișinău și toată Moldova, până la 15.000 lei, cu cea mai avantajoasă dobândă de pe piață. Poți achita prima rată abia peste două luni după ce ai luat creditul, doar cu buletinul și fără gaj.

Nu rata oportunitățile de muncă

Fi cu ochii în patru, deoarece niciodată nu poți ști când apare o propunere de a câștiga niște bani în plus. Mai mult de atât, poți să te avânți în ceva diferit de ceea ce obișnuiai să faci, pentru că în perioadele de criză mediul se schimbă și apar noi nevoi. De exemplu, nimeni nu ar fi știut că persoanele care pot scrie cod vor fi atât de căutate după criza din 2000 sau că cei care se ocupau de livrări și gestionare de depozite vor prospera după boom-ul magazinelor online. Astfel, ar fi bine să nu te concentrezi doar pe ceea ce faci în prezent.

Lumea va rămâne aceeași

Nu trebuie să crezi că lumea se va schimba complet după această criză, iar Pământul va deveni un rai. Oamenii uită și lasă lucrurile în trecut. Evenimentele care astăzi sunt mari se estompează în timp. Cu toții vom reveni la vechile obiceiuri pentru că ne place confortul și ceea ce ne este familiar. Astfel, fii gata să revii la viața pe care ai avut-o până acum, cu toate frumusețile și problemele sale.

Telegram