Aparatele foto sunt în trecut? Ce gadget-uri pentru fotografii aleg oamenii în 2020?
Telegram

Aparatele foto sunt în trecut?

Ce gadget-uri pentru fotografii aleg oamenii în 2020?

Lumea înconjurătoare nu încetează să ne uimească. Descoperim lucruri extraordinare în fiecare zi, iar unele dintre ele merită să fie captate cu un dispozitiv calitativ. Și care ar fi acesta, dacă în ultimii ani, oamenii aleg tot mai des să fotografieze cu gadgeturi moderne? Oare aparatele foto și-au pierdut din valoare odată cu apariția smartphone-urilor?

Află că ambele dispozitive sunt plasate pe același cântar de amatorii fotografiatului, dar și de specialiștii în domeniu. Ca și în ceilalți ani, în 2020, oamenii aleg, în primul rând, calitate, accesibilitate și ușurință în utilizare. Și totuși, oferta se lărgește și opțiuni noi apar zilnic. Care este ierarhia dispozitivelor pentru fotografiat și ce preferă iubitorii de a capta tot ce ne înconjoară?

#1 Telefoane mobile

În abundența modelelor de telefoane mobile, dotate cu camere duble, triple, unele cu diafragme adevărate, fotografiatul a devenit un hobby foarte răspândit printre iubitorii de a face portrete, de a capta momentele meteorologice, de a înveșnici momente și trăiti. Smartphone-urile abia apărute în 2019 oferă o experiență mai bună în ale fotografiatului datorită specificațiilor de top ale camerelor. De exemplu, camera noului iPhone 11 și iPhone 11 Pro are un unghi Ultra larg pentru a capta și ceea ce se află în afara cadrului, o funcție utilă pentru a realiza fotografii în format Landscape. Rivala lui Apple, compania Samsung, nu rămâne în urmă nicidecum. Galaxy S10+ propune camere cu 5 lentile și teleobiectiv cu Zoom incredibil.

Ambele modele se bucură de o popularitate sporită printre fanii iOS și Android, iar experiența lor fotografică îmbunătățită este avantajul acestor telefoane.

#2 Aparate foto

Chiar dacă le-am plasat pe locul 2, aparatele de fotografiat sunt la mare solicitare. Cu toate că și telefoanele mobile îndeplinesc această funcție destul de bine, în 2020 aparatele foto își păstrează locul bine meritat printre gadget-urile pentru fotografiat. Astfel, modelele de foto aparat Nikon și Canon sunt achiziționate pentru a satisface nevoile fotografilor în materie de luminozitate, captare detaliată și, bineînțeles, calitate. De exemplu, fiind dotate cu senzor de imagine mare, în format DX, acestea captează cu exactitate detalii minuscule și texturi fine. Datorită specificațiilor sale de top, aceste dispozitive nu se demodează, ba contra, evoluează ca smartphone-urile, oferind utilizatorilor posibilitatea de a face fotografii calitative oriunde s-ar afla.

#3 Accesorii pentru fotografiat

Pe lângă aparate foto, fotografii profesioniști, dar și amatorii, aleg și diferite accesorii pentru pasiunea sa. În listă prescurtată a acestora intră filtrele, obiectivele, trepiedele, blițuri și alte accesorii pentru lumină, toate menite să faciliteze și să îmbunătățească procesul de fotografiere în orice condiții. În 2019, camerele foto s-au tot întrecut în specificații și oricine ar fi câștigat, accesoriile au devenit o parte indispensabilă în procesorul de fotografiere calitativă. Acestea au ușurat experiența fotografică a oamenilor și le-a permis să capteze momentele importante din viață, procesele naturii, obiectele etc.

#4 Dispozitive de încărcare

Nu uităm și de încărcarea gadget-urilor pentru fotografiat. Dacă tot suntem în 2020 și bateria descărcată a telefonului ne înspăimântă, piața abundă de modele de Powerbank-uri cu diferite caracteristici. Cele mai populare modele de Powerbank au capacitatea de încărcare de la 5000 mAh până la 20.000 mAh. Acestea pot încărca telefonul mobil sau tableta până la 2,5 ori, însă aparatele foto solicită baterii interne sau externe 100% compatibile. Capacitatea de încărcare a acestora variază între 2040 mAh și 30.000 mAh, capacitate perfectă pentru orice situații neprevăzute.

#5 Drone

De la primele modele apărute pe piață, era clar că dronele au un potențial enorm pentru filmare și fotografiere în moduri absolut deosebite de funcționarea camerelor obișnuite. Odată cu dezvoltare avertiginoasă a sistemelor de stabilizare și control, dronele fac posibilă obținerea unor materiale media de calitate superioară. Dronele moderne sunt compacte, rapide, fiabile și oferă imagine perfectă, chiar și în condiții destul de dificile. Multe firme pun la dispoziția amatorilor de filmări cinematice accesorii suplimentare, pentru cea mai bună experiență. Parrot, Syma, DJI cu seriile Mavic, Spark și Phantom au acaparat rapid piața și au devenit gadgeturi de filmat/fotografiat profesioniste.

Dacă fotografiatul este și hobby-ul tău, atunci accesează site-ul magazinului online Darwin și alege ceea ce ți se potrivește. Și dacă nu știi pentru ce să optezi în 2020, tot pe site beneficiezi și de o consultanță de la reprezentanții companiei care te vor ajuta să achiziționezi gadget-uri pentru fotografii profesioniste.

Telegram