LOCAL ARTIST: Constantin Botezat
Telegram

Constantin Botezat – un tânăr artist din Moldova, eroul rubricii Local Artist din această săptămână, student la Cluj, care își va continua studiile în Italia.

razdelitel punktir

 

constantin botezat

„Arta îmi place de mic copil, astfel ea a devenit pentru mine un mod de exprimare a gândurilor și a sentimentelor. Acum mă bucur foarte mult că m-am determinat să-mi continui activitatea profesională într-un domeniu atât de interesant.

Familia, observând interesul meu în acest domeniu, mi-a recomandat să-mi continui studiile într-o instituție cu profil artistic. Astfel, am ajuns student la Liceul Academic de Arte Plastice “Igor Vieru” din Chișinău, care a lăsat cea mai mare amprentă asupra mea, datorită profesorilor extraordinari de acolo cărora le sunt enorm de recunoscător. După absolvire, am devenit student la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România, iar semestrul viitor îmi voi continua activitățile la Accademia di Belli Arti din orașul Bari, Italia.

Pe lângă activitățile universitare, sunt un tânăr artist al Galeriei International Art Gallery Angels din România și sunt reprezentat de către IAGA Contemporary Art. Impreună cu această instituție încercăm să dezvoltăm cât mai multe proiecte artistice și să organizăm expoziții interesante pentru publicul de acasă și de peste hotare. Sunt enorm de recunoscător partenerilor pentru ajutorul acordat și sunt sigur că în viitor vom creea foarte multe lucruri frumoase.

Cel mai recent proiect artistic este Expoziția Personală “Academic Portraits” care a avut loc la Galeria Alpine Art din Salt Lake, SUA, unde am reușit să-mi expun mai multe lucrări realizate recent. Această expoziție reprezintă o platformă culturală al cărei obiectiv principal este de a dezvolta și a promova dialogurile dintre arta contemporană americană și cea europeană. O altă expoziție importantă din acest an a fost “Over Time”, organizată de către Iaga International Art Gallery Angels din România, care reprezintă o selecție atentă de artiști italieni și români. Expoziția dezvăluie o dezbatere vizuală referitoare la poziţia noastră istorică, prin urmare, artiştii reevaluează conceptul de “nou”. Operele expuse par să apară
după o matură şi inspirată reformulare a realizărilor artistice ale trecutului. Reflecţia lor “peste timp” înscrie principiile umaniste printre principiile viziunii relativiste contemporane.

În ultimul timp, în lucrările mele tratez dezvoltarea tradiției și limbajului figurativ al modernismului târziu.
Încerc să redau și să pictez lucrurile care, din păcate, nu vor mai exista în timp și, din acest motiv, iubesc să particip la diverse tabere de creație împreună cu prietenii și colegii mei. Picturile realizate acolo reprezintă contribuția mea în perpetuarea tradițiilor culturale ale neamului nostru românesc.

O inspirație aparte o am din partea familiei, prietenilor și profesorilor mei. La fel, această motivație vine și din partea călătoriilor și culturilor ale diferitelor țări pe care le-am vizitat până acum.

Îmi doresc nespus de mult să studiez Art Management și să lucrez cu diverși artiști internaționali, să-i coordonez și să creez o nouă platformă artistică pentru a aduce prospețime pe scena europeană de artă.”

constantin botezat local artisty (21)

 

constantin botezat local artisty (20)

 

constantin botezat local artisty (18)

 

constantin botezat local artisty (17)

 

constantin botezat local artisty (12)

 

constantin botezat local artisty (11)

 

constantin botezat local artisty (10)

 

constantin botezat local artisty (9)

 

constantin botezat local artisty (8)

 

constantin botezat local artisty (5)

constantin botezat local artisty (1)

 

constantin botezat local artisty (19)

constantin botezat local artisty (4)

constantin botezat local artisty (3)

constantin botezat local artisty (7)

constantin botezat local artisty (6)

constantin botezat local artisty (16)

constantin botezat local artisty (15)

constantin botezat local artisty (14)

constantin botezat local artisty (13)

Telegram