LOCAL ARTIST: Anna Vasina
Telegram

De această dată descoperim creația tinerei Anna Vasina – artista care cucerește diverse fațete ale artei vizuale, fiind pasionată de caligrafie și lettering.

razdelitel punktir

 

a_vasina

„La noi în familie să desenezi bine era o normalitate, de-aceea nimeni nu s-a mirat faptului că de cum am început a merge copăcel am luat creionul în mâna stângă și-am început a desena pereții și-am terminat cu foile curate. Vedeam că îmi iese mai bine și cred că asta mă făcea să mă simt deosebită. Nu mi se pare ceva extraordinar, dar am fost unica din familie care totuși am urmat o cale profesionistă în arte.

Am făcut liceul Republican (pe-atunci) de Arte Plastice “Igor Vieru” la specializarea de pictor, apoi specialitatea grafică de la facultatea de Arte Plastice și Design a Universității “Ion Creangă”; la moment fac masteratul în art management la aceeași facultate și lucrez ca designer.

Până acum am încercat să fac pictură de șevalet, grafică de șevalet, sculptură și fotografie. De asemenea fac lettering și caligrafie.

Mulți încurcă acești termeni, însă totul e simplu: caligrafia este o abilitate de a scrie frumos și corect din prima, fără careva redactări; lettering-ul este realizarea unui logou/inscripții cu posibilitatea de a redacta în continuare în soft grafic sau manual.

Îmi plac ambele, pentru că primesc plăcere estetică din proces. După mine, arta caligrafică e ceva serios care necesită mult timp și străduință, pe când lettering-ul e mai accesibil ca metodă.

Consider că arta înseamnă talent.

Mă inspiră arta vizuală a Europei de Est, în special polonezii.

Ce vreau să obțin ca artist? Of, îmi doresc multe. Visul meu ar fi să scap de lene.”

anna vasina (1)

anna vasina (1)

anna vasina (2)

anna vasina (2)

anna vasina (3)

anna vasina (3)

anna vasina (4)

anna vasina (4)

anna vasina (5)

anna vasina (5)

anna vasina (6)

anna vasina (6)

anna vasina (7)

anna vasina (7)

anna vasina (8)

anna vasina (9)

anna vasina (10)

anna vasina (11)

anna vasina (12)

anna vasina (13)

anna vasina (14)

Telegram