Ceremonia ceaiului: Unde găsim în Chișinău ceaiuri deosebite
Telegram

Ceaiul este camaradul nostru în orice situație și împrejurimi, iar un ceai cald poate, la sigur, salva de la arșița înăbușitoare. Iată o selecție de locuri unde pot fi găsite exemplare deosebite.

Bio Cămara

 

BIO Cămara este un „colț al sănătății”, unde se pot găsi ceaiuri naturale, fără coloranți și conservanți. Aici se găsește o gamă vastă de ceaiuri, printre care: ceai de gălbenele, levănțică, pojarniță, mușețel, busuioc, ceaiuri pentru liniștire din diverse plante și Ivanceai, bogat în vitaminele A, C și alte minerale, indicat pentru cefalee, surmenaj și boli respiratorii. BIO Cămara este o fermă ecologică din raionul Edineț, a mănăstirii „Nașterea Domnului”. Cămara comercializează și alte produse ecologice, precum sunt mierea, fructele și legumele.

Adrese: Chișinău , str. Pușkin, 35 (magazinul Karo, intrarea de pe str.Alexandru cel Bun); Edineț (în cadrul Policlinicii, str. Independenței 81 et.I); Mănăstirea „Naşterea Domnului” din s. Zăbriceni, r. Edineţ.

Web

Facebook

Tea Univers

tea universe

 

La Tea Univers se găsesc ceaiuri de diverse feluri – ceai verde, negru, verde aromatizat, negru aromatizat, de fructe, rooibos, mate și ceai din ierburi. Iată câteva denumiri de ceai care pot fi găsite aici: Temple of HeavenChina Jasmine MandarinMilky OolongCatherine the Great, ș.a. Prețurile de la circa 60 lei per 100 gr.

Adresă: bd. Ștefan cel Mare 136, CC „Gemeni”, et. 1

079 44 77 68, (022) 884 700

Web

OM Centre

om centre

 

OM Centre este un loc îmbibat cu arome și atmosferă orientală. Aici se pot găsi ceaiuri în frunze din India și China, verde, negru, în diverse combinații. Prețurile încep de la circa 300 lei per 100 gr. Pe lângă ceai, se pot găsi vase pentru servirea ceaiului, bețișoare aromatizatoare, bijuterii, suveniruri, cărți, ș.a.

Adresă: str. Tighina 47, Casa Armatei (înainte de intrarea principală la stânga)

Orar: Lu-Du 11:00-19:00

(022) 229 809

Web

Bistrotea

bistrotea

La Bistrotea se găsește o gamă largă de ceaiuri Apple Cinnamon, Earl Grey, English Breakfast, Peppermint, Lemon Grass, Ginger, Jasmin-Lotus, Vanilla Peach, Fruit Berry, Strawberry, Herbs n’Honey, Chamomile.

Adresă: str. Albisoara 4, CC „ATRIUM”, et. 1

Facebook

Ethiopia

ethiopia ceai

 

ETHIOPIA este un magazin modern care oferă o selecție largă de ceaiuri, cafele, ciocolate, veselă și cadouri din Marea Britanie în Moldova. Aici se poate găsi ceai negru, dar și cutii de ceai pregătite pentru a fi oferite cadou, printre care Ceai Picaddily, Ceai Song Yang cu Iasomie, Ceai Royal Albert Hall, ș.a.

Adresă: str. București 60, of. 34

Web

Ahmad Tea

ahmad

 

Este vorba despre un magazin specializat Ahmad, cu o diversitate de ceaiuri precum din fructe sau ierburi, frunze sau plicuri. Ahmad este un brand britanic recunoscut pentru calitatea sa excepțională. În ciuda faptului că acest ceai este crescut în mai mult de treizeci de ţări, compania Ahmad în amestecul de ceai negru folosește numai cele mai bune ceaiuri din Sri Lanka, India şi Kenya. În cel verde – doar cele mai bune ceaiuri din China.

Adresă: bd. Ștefan cel Mare, 64 of.31
Tel: (373 22) 27 93 04
(373 22) 27 77 29

Web

Althaus Tea

althaus

 

Althaus este un ceai creat conform tradițiilor de calitate nemțești, în orașul german Bremen, de către cei mai buni printre tea-tester-i. Althaus poate fi cumpărat prin intermediul a internet magazin, unde este prezentată o gamă largă de ceai, precum în frunze, pliculețe, pachete pentru ibrice, în piramide, dar și accesorii și vase pentru servirea ceaiului. Prețul mediu la 250 de gr de frunze de ceai este la 300 lei.

Contact: oficiul principal (022) 210 245

Internet magazin 069 370 099

Orar: Lu-Vi 9:30-18:00, în weekend zile libere.

Web

Telegram