ZPAȚIU #2: prezentarea activității inițiativelor culturale independente din Chișinău
Zpațiu #2 – prezentarea activității inițiativelor culturale independente din Chișinău
Miercuri, 6 noiembrie, 2013, ora 18.00, vă invităm la Zpațiu #2,cel de-al doilea eveniment public din seria de întîlniri a organizațiilor și inițiativelor independente din Chișinău.
Acest eveniment este o continuare a inițiativei de a face cunoștință cu / cunoscută scena independentă din R. Moldova.
La prima întîlnire, Zpațiu #1, au participat fondatori ai diferitor organizații neguvernamentale culturale din R. Moldova și au vorbit despre cum reușesc să lucreze independent, care sunt activitățile și proiectele importante și cum reușesc să le desfășoare.
La cea de-a doua întîlnire ne propunem să întrunim diferite persoane și grupuri de inițiativă, active pe scena independentă, pentru a le cunoaște mai bine.
Astfel, vom încerca să inițiem din nou, dar cu alți actori culturali, discuția pe marginea situației actuale în care se află scena independentă din Chișinău, abordând următoarele întrebări:
- Cum este și ce înseamnă să activezi într-un mod independent în Republica Moldova?
- De ce este important să rămînem independenți?
- Independent față de ce?
- De unde se pot obține resursele necesare (resurse umane, spații, echipament)?
Prin intermediul acestei activități ne propunem să facem vizibilă activitatea organizațiilor și inițiativelor independente active. Totodată, sperăm să se producă o cunoaștere reciprocă, un schimb de experiență între organizațiile și inițiativele care au răspuns acestei invitații și să inițiem un dialog deschis asupra întrebărilor expuse mai sus.
***
INVITAȚI
1. Alexandru Rusu
2. Alexandra Bobu
3. Ronin Terente
Balade bolnave / LabbaTrissta și Parazitul proletar bands
4. Vadim Tziganasj
###
organizator
parteneri
Centru pentru Artă Contemporană din Chișinău
Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului SPACES al Uniunii Europene. Proiectul SPACES este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Cultural al Parteneriatului Estic.
Proiectul SPACES (Zone Publice Durabile pentru Cultură în Țările din Est) adună la un loc artiști și lucrători din domeniul culturii din patru țări ale Parteneriatului Estic, Armenia, Georgia, Moldova, Ucraina, care se preocupă de reprezentarea unor subiecte sociale specifice pentru spațiile publice din orașele lor. Proiectul mai are drept scop fortificarea scenei independente de artă și cultură din aceste țări.