BITEI-2014: Caruselul erotic sau surprize-n teatru
Telegram

A trecut prima săptămână de festival și primul weekend. Mă refer la BITEI. În weekend am avut parte de două spectacole, dar să le trece pe rînd. Am să vă vorbesc un pic despre “Caruselul Erotic” de David Hare în regia lui Giorgi Tavadze.

caruselul_erotic_02Spectacolul trebuie să ne trezească pofta de sex, pentru că are niște scene destul de pipărate și chiar unele bucăți de corp dezgolite. I-aș recomanda regizorului să răsfoiască Kama-Sutra și să mai aleaga cîte ceva de acolo, dar dacă să trecem peste asta, pot să spun că unii actori arată destul de bine dezgoliți, mai ales unele actrițe.

Geta Burlacu sună bine și are simțul umorului, neașteptat de vie arată în scenă, e o femeie care se vede și se aude, iar asta face bine spectacolului. Coregrafia și detaliile de scenografie le sar de data asta. Pot să spun că mi-aș dori așa pat și așa cuvertură.

Ne sunt prezentate diferite scene între diferite perechi cu diferite probleme interpersonale, dar toate țin de dragoste și de relații. E o analiză a vieții de cuplu, a relațiilor și a sexului, care și cît de mult durează. Perechile reprezintă arhitipuri întîlnite în toate societățile, așa că piesa e valabilă pentru toți, mai puțin pentru puștani și pentru copii din clasele primare. Îți sparge coșurile.

Cineva m-a întrebat dacă moldovenii sunt gata pentru un spectacol în care se dezgolesc actorii, adică un soi de nuditate, care ar putea trezi balaurul în spectatori, sunt de părere că publicul nu trebuie privit cu milă, lasă-i să fie șocați un pic, e timpul să vadă și ei un altfel de teatru cu un altfel de rezultat și un altfel de mesaj decît s-au deprins toți să vadă.

Caruselul Erotic e bun pentru perechile care vor să bage ceva nou, atunci cînd simt că rutina îi înghite, pentru că știm toți cum e cu rutina asta. Ai parte de un spectacol de Cabaret, ai parte de muzică, dans, gălăgie, culori și femei frumoase și bărbați tineri.

Dacă crezi că te interesează atunci ești binevenit la teatru Eugene Ionesco.

 

Text: Ronin Terente

 

Telegram