Fă alegerea corectă – alege Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova!
Telegram

Fă alegerea corectă – alege Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova!

Dacă ești tentat de tehnologiile informaţionale, cauţi o activitate interesantă și mereu atractivă, dorești să-ți faci studiile într-un mediu academic și universitar de elită, atunci Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova este alegerea corectă!

În cadrul Departamentului de Informatică al Facultății de Matematică și Informatică a Universității de Stat din Moldova sunt implementate constant tehnologii informaționale de top, datorită cărora absolvenții noştri ajung să activeze în companii de prestigiu internațional precum: Google, Microsoft, Adobe, Facebook, etc.

Pentru a-ţi transforma visul în realitate, poţi aplica la una din specialităţile:

INFORMATICĂ

Specializări:

  • Tehnologii Informaționale și Paradigme de Programare
  • Elaborare și gestionare a sistemelor informatice

INFORMATICĂ APLICATĂ

Specializări:

  • Design Informațional și Grafic
  • Securitatea Informației

MANAGEMENTUL INFORMAȚIEI

Specializări:

  • Managementul Produselor Software
  • Sisteme Informaționale Socio-economice

INFORMATICĂ (Științe ale educației)

Universitatea dispune de două centre de inovaţii în domeniul calcului performant: Centrul Wolfram Moldova, creat în 2016, și Centrul Informațional Digital de Realitate Virtuală și Augmentată, iniţiativă lansată în 2019 care urmează să fie implementată începând cu noul an de studii 2020-2021.

În cadrul Centrului Wolfram Moldova funcționează un laborator dotat cu softuri licențiate şi sunt predate cursuri pentru licenţă, master şi doctorat, precum: programarea funcțională, paradigme de programare, sisteme orientate pe cercetare etc.

Activitatea Centrului de Realitate Virtuală și Augmentată presupune, în prima etapă, crearea unei săli de studii, dotată cu 15 stații grafice performante, cu 2 proiectoare și ecrane de înaltă rezoluție, cu imprimantă 3D, căști Oculus Rift și Oculus Quest, căști Samsung Gear VR, seturi Vive Pro și Vive Pro Eye, dar și alte dispozitive de realitate virtuală și augmentată.

Planul de învățământ pentru traseul Securitatea Informației, propus la Ciclul I Licență și continuat la Ciclul II Master, în cadrul programului de studii „Informatică Aplicată” a fost elaborat în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice, Centrul de Telecomunicații Speciale, 3 universități din țară și alți 25 de parteneri din Italia, Franța, Germania, Spania, Grecia, Bulgaria, Kazahstan și Vietnam.

Facultatea de Matematică și Informatică este în pas cu tendinţele din domeniul Realităţii Virtuale și Augmentate și cel de Inteligență Artificială, de aceea a lansat în cadrul programului de master „Informatică Aplicată” o specializare, care include cursuri de programare pe platforme dedicate, de creare a jocurilor în realitățile virtuală și augmentată, de modelare și imprimare 3D etc.

Studenții de la specialitatea „Informatică” licență au oportunitatea de a obține diploma dublă a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România, iar cei de la specialitatea „Informatică Aplicată” master – diploma dublă a Universității West Attica, Atena, Grecia.

Nu mai sta mult pe gânduri și fă alegere corectă! Aplică la un program de licenţă, master sau doctorat la Facultatea de Matematică și Informatică și învață cele mai solicitate și remunerate profesii. Viitorul tău e în mâinile tale!

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale de comunicare ale universităților din Moldova”, ce se desfășoară cu sprijinul Proiectului TEKWILL, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. Conținutul acestui material reprezintă opinia exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat poziția finanțatorilor.

Telegram