Luna Abilitării Femeilor la Moldcell
Telegram

Luna Abilitării Femeilor la Moldcell

 În calitate de angajator de top din Republica Moldova, compania Moldcell este dedicată promovării unui loc de muncă incluziv și responsabil pentru toți angajații săi. Acest angajament include promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor, ceea ce este crucial pentru construirea unui viitor mai puternic și mai durabil pentru societate. Compania are o echipă formată din 58% femei și 70% femei în poziții de conducere, reconfirmându-și angajamentul de a crea un mediu de lucru divers și incluziv.

Carolina Bugaian, directoare generală Moldcell: ”Luna martie am decis să o dedicăm abilitării femeilor, la Moldcell. Credem cu desăvârșire că atât femeile, cât și bărbații au cu ce contribui la o dezvoltare durabilă a întregii societăți. La Moldcell, de fapt avem o armonie și avem o diversitate și din acest motiv ne-am propus să promovăm această cultură a abilitării femeilor și pe exterior.”

În luna martie, Moldcell a sărbătorit Luna Abilitării Femeilor prin organizarea unei serii de ateliere și sesiuni de formare care s-au concentrat pe dezvoltarea abilităților de conducere, depășirea stereotipurilor de gen și a discriminării și îmbunătățirea conștientizării de sine.

Atelierul „Abilitarea Femeilor” s-a concentrat pe elemente cheie de leadership, inclusiv importanța influenței asupra altora și asupra noastră și impactul convingerilor limitative asupra creșterii personale și profesionale. Sesiunea a abordat, de asemenea, obstacole specifice cu care se pot confrunta femeile în poziții de conducere și a oferit strategii pentru a le depăși.

O altă sesiune de instruire, „Cum să fii puternică în fața stereotipurilor şi discriminării în bază de gen”, a explorat prevalența violenței de gen în Moldova, normele sociale, stereotipurile și principiile de abilitare a femeilor. Participanții au avut ocazia să discute scenarii ipotetice ale inegalității de gen și să identifice soluții potențiale pentru a aborda aceste probleme.

Pe lângă aceste ateliere, Moldcell a organizat o sesiune despre ”Auto-abilitare și dezvoltare”, în cadrul căreia angajații au învățat cum să-și identifice punctele forte și punctele slabe, să preia controlul asupra vieții lor și să dezvolte un plan pentru a-și atinge obiectivele.

Luna Abilitării Femeilor a culminat cu un eveniment special, CEO Talks „Empowerment Journey”, cu Carolina Bugaian, directoare generală Moldcell. Carolina și-a împărtășit povestea ei inspirațională despre muncă asiduă, dăruire și perseverență, inspirând și motivând mai multe femei să-și urmeze visele și să-și atingă potențialul maxim. Evenimentul a fost o oportunitate excelentă pentru invitații prezenți, atât bărbați, cât și femei, de a învăța din povestea de succes a uneia dintre cele mai inspiraționale femei de afaceri din ziua de astăzi.

Irina Strajescu, Directoare Oameni și Comunicare Moldcell: ”Ne bucurăm că Moldcell este o companie model în domeniul împuternicirii femeilor și a abilitării lor economice și nu numai. Fiind angajatorul numărul 1 din Republica Moldova, promovăm egalitatea de gen și încurajăm cât mai mulți angajatori să aplice aceleași politici și strategii de women empowerment.”

Moldcell își reconfirmă astfel poziția de angajator de top în Moldova și lider în promovarea egalității de gen și a diversității la locul de muncă. Prin devotamentul său pentru promovarea egalității de gen și abilitarea femeilor la locul de muncă, Moldcell contribuie activ la implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ONU în Moldova: ODD 5 – Egalitatea de gen, ODD 8 – Muncă decentă și creștere economică și ODD 10 – Reducerea inegalităților.

Prin promovarea unui loc de muncă incluziv și responsabil pentru toți angajații săi, compania Moldcell este un exemplu de urmat și contribuie la crearea unei societăți mai echitabile și mai durabile în Moldova.

Telegram