Cât de bine îți cunoști vecinii de cartier? Trage un ochi în culisele Kvartals
Telegram

În cartierele din Chișinău se regăsesc minim 3 categorii de oameni, aceștia împărțindu-se în mai multe tipuri: familiștii, harnicii și oamenii de gașcă, care știu cât de importantă e relaxarea pe finalul zilei, dar mai ales, pe finalul unei săptămâni în care s-a muncit din greu.

Așa diferiți cum sunt, ne-am obișnuit cu toți și nu ne imaginăm viața fără ei. Puzzle-ul colorat din cartierele Chișinăului e cartea lui de vizită. Noi l-am acceptat, l-am îmbrățișat și am creat 3 tipuri de bere pentru fiecare. Și nu o bere oarecare, ci o bere craft, care se servește rece, preferabil în asociere cu o mâncare delicioasă, pe finalul unei zile fierbinți de vară.

Veaceslav Cojocaru face bere deja de 19 ani. Și el locuiește într-un cartier de Chișinău și nu doar că produce berea, dar mai și ascultă oamenii și o creează după placul lor. Astăzi, Veaceslav deține postul de Trade Brewmaster la Efes Moldova. Iar asta înseamnă că responsabilitățile lui nu se limitează doar la partea tehnologică, ci și la cea de gust, de suflet și de servire. Pentru că berea nu e doar despre… bere, dar și despre dispoziție și experiența consumatorului.

Ca orice artist care alege cu multă grijă materia primă pentru viitoarea sa operă, și maestrul nostru berar selectează, cu mare atenție, ingredientele pentru bere. Înainte să creeze o rețetă nouă și să pornească producerea alături de echipa sa, Veaceslav merge să discute cu oamenii cărora le place berea, dar și cu cei care le-o servesc. El vorbește cu personalul din baruri, restaurante și beer shop-uri, îi instruiește privind tipurile de bere și servirea ei corectă, dar și plăcută, atât pentru gazdă, cât și pentru oaspeți.

Kvartals e cea mai recentă creație a lui Veaceslav și a echipei de berari Efes Moldova, inspirată din tradiția și experiența de zeci de ani în producerea berii a colegilor noștri din Europa. Kvartals e o bere craft, lansarea căreia ne-a luat ceva timp. Am plămădit ideea unei beri deosebite de aproape 1 an, timp în care „șeful nostru pe bere”, Veaceslav, a fost în contact permanent cu oameni cu gusturi, profesii și viziuni diferite, dar uniți de plăcerea de a savura o bere adevărată. Veaceslav a discutat cu oamenii din cartierele Chișinăului: vecinul tău, vecinul nostru, vecinul lui… omul care apreciază berea bună.

Bohemian Pils, New England IPA și Vienna Lager sunt cele trei tipuri de bere Kvartals în care maestrul nostru berar a experimentat cu dozaje și ingrediente. Fiecare are propriul ingredient de bază, care îi scoate în evidență caracterul – atât de unic, precum e și viața din cartierele capitalei – atât de asemănătoare, dar și diferită în același timp. Berea Kvartals se remarcă prin arome deosebite, care variază de la cea de pâine și biscuiți, până la flori și fructe tropicale.

Când, dacă nu la început de vară, să o punem la rece și să o arătăm lumii? În Kvartals am depus mult suflet și toate cunoștințele acumulate în anii de când suntem pe piață. Am creat un produs de autor, dedicat oamenilor din cartierele atât de diferite și pestrițe ale Chișinăului, dar atât de ai noștri. Kvartals este o bere urbană, nici prea dulce, dar nici prea amară, care se servește rece, cu sau fără gustări și, deocamdată, doar la halbă.

Telegram