EU4Culture: Apel de propuneri pentru schema de mobilitate dedicată artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii
Telegram

EU4Culture: Apel de propuneri pentru schema de mobilitate dedicată artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii

Proiectul EU4Culture, finanțat de UE, anunță primul său apel pentru granturi de mobilitate pentru a sprijini artiștii și profesioniștii culturali din țările Parteneriatului estic: Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Primul apel începe pe 31 ianuarie 2022 și este deschis pentru stagii, vizite de studiu, conferințe, dezvoltări profesionale și alte activități care încurajează schimbul de cunoștințe și dialogul intercultural.

Apelul va susține 3 tipuri de mobilități:

1. Mobilități pe termen scurt (7-10 zile calendaristice) – până la 1.500 €

2. Mobilități pe termen mediu (până la 5 săptămâni) – până la 3.500 €

3. Mobilități pe termen lung (până la 12 săptămâni) – până la 5.000 €

Proiectele de mobilitate pot fi implementate în perioada iunie 2022 – iunie 2023 în statele membre ale Uniunii Europene, țările partenere ale UE și alte țări europene.

Cine poate aplica?

Artiști sau profesioniști din toate sectoarele culturale cu vârsta de peste 18 ani, care sunt cetățeni și au statut de rezident legal actual în Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova sau Ucraina sau sunt rezidenți legal în țările Parteneriatului estic.

Cum să aplici?

Solicitanții trebuie să pregătească un plan de acțiune cu bugetul pentru mobilitatea internațională folosind formularul de cerere online și să îl trimită prin intermediul Goethe Application Portal (GAP).

Data limită pentru apelul deschis este 8 aprilie 2022, ora 18:00 (ora locală).

Schemă de granturi de mobilitate urmărește să îmbunătățească dialogul intercultural și schimbul de cunoștințe între artiști și profesioniști culturali din țările Parteneriatului estic, să sprijine mobilitățile lor profesionale și să creeze legături între ei pentru a sprijini colaborarea internațională. În total, EU4Culture va anunța șase apeluri de granturi de mobilitate în perioada 2022-2024 și vor fi acordate până la 250 de granturi individuale.

Proiectul EU4Culture este finanțat de UE și implementat de Goethe-Institut (conducător), Centre cehe, Institutul Cultural Danez, Institut Français de Géorgie.

Telegram