Festivalul Industriilor Creative @ ARTCOR
Telegram

 Festivalul Industriilor Creative

În cadrul Festivalului Industriilor Creative vor avea loc: 5 Paneluri de discuții, 5 Experți internaționali, 5+ Workshop-uri practice, Startup Battle, Concert Cuibul, Spectacol Totem, Performance audio-vizual și alte activități faine te așteaptă la Festivalul Industriilor Creative pe 2, 3 și 4 iunie.

Următoarele 3 zile sunt despre tot ce înseamnă industrii creative în Republica Moldova. Festivalul Industriilor Creative reunește cele mai reprezentative sectoare ale industriilor de creație din țară și oamenii săi. Evenimentul este organizat de Asociația Companiilor de Creație COR și Centrul Industriilor Creative Artcor.

Ziua de 2 iunie dă startul evenimentului cu invitați speciali ce susțin activitatea Artcor, este vorba despre Steven Fisher, Ambasadorul Regatului Unit în Republica Moldova și Nirvana Chaudhary, Președintele Fundației Moldcell. 

 Imediat ce trecem de partea oficială a conferinței vă invităm să cunoașteți într-un panel de discuții câteva inițiative locale care schimbă comunitățile și mișcă industriile creative înainte. Iar în încheiere vă invităm să urmăriți prezentarea expertului Robb Wagner din SUA care va povesti ce este remote work ca și model de business. 

 

În paralel vom avea o serie de workshop-uri practice. În curte o vom avea pe Elena Frunze de la AMTAP care vă invită să vă încercați talentele în sculptură și ceramică în plein air. Alt workshop este cel dedicat literelor și caligrafiei condus de Alexandr Codimschii – Wild Brush.

Timp de cele 3 zile la USM va avea loc hackathonul pe Virtual Poduction condus de Racketa Production și Asti Studio. În cadrul evenimentului participanții vor cunoaște ce este Unreal Engine și tehnicile de Virtual Production. 

Ziua 1 se va finisa cu un spectacol marca Totem Theater.

Cea de a 2-a zi este dedicată subsectoarelor din industrie. Vorbim despre Film, Producție Video pentru Publicitate, Muzică, Festivaluri și Game Development. Invitații Internaționali vor prezenta studii de caz din experiențele lor iar apoi în paneluri vom dezbate realitatea locală cu oamenii implicați în proiecte din Republica Moldova. „De ce nu suntem pe Netflix?” sau „Cum exporți muzica?” sunt doar câteva dintre subiectele pe care le vom discuta în această zi.

În data de 3 ne așteaptă alte 2 workshop-uri practice interesante. Primul este condus de Ronin 

Terente, 3 ore în care participanții vor exersa scrisul în rime pentru rap, slam sau poezie. Celălalt workshop este condus de băieții de la MADS și este dedicat steup-ului de lumini într-o sesiune foto sau video.

 Ziua 2 se încheie cu un concert fabulos al trupei Cuibul. Numărul de bilete este extrem de restrâns.

Ziua de 4 iunie este dedicată integral Startup-urilor și mediului Antreprenorial cu mulți invitați care vor povesti „Ce caută investitorii?” și care este „Road map-ul în procesul de fundraising”. Pe final va fi organizat și un Startup Battle. 

Workshopurile din ziua 3 sunt despre arta acotrului. Avem Actor Mood cu Ghena Moroșanu și Voice, body and soul cu Practica și Totem

 În încheierea evenimentului vă invităm la un Performance Audio-Visual alături de Cosmos în Buzunar, Ronin Terente, Karen Grigorean și Oxana Capatina.

 Festivalul va fi transmis live pe paginile COR și Artcor. Workshopurile se vor desfășura offline, iar pentru participare este necesar să vă înregistrați. Concertul, spectacolul și performance-ul se vor desfășura în Artcor, iar numărul de bilete este extrem de limitat. Toate linkurile sunt disponibile în paginile evenimentelor. 

Telegram