Igor Dodon: Până în anul 2025, producerea energiei „verzi” trebuie să constituie cel puțin 10%
Telegram

Igor Dodon pledează pentru o nouă strategie a securităţii naţionale. Despre aceasta el menţionează în programul său electoral.

„Voi prezenta Parlamentului noua Strategie a securității naționale a țării, în care direcțiile prioritare vor fi: păstrarea statalității moldovenești, reîntregirea țării și garanțiile privind statutul de neutralitate a țării”, se spune în documentul citat.

De asemenea, Igor Dodon pledează pentru o nouă concepţie a securităţii energetice, care „va fi orientată spre garantarea accesibilității resurselor energetice pentru toți cetățenii”.

„Intenționăm să atragem investiții semnificative în producerea întreprinderilor generatoare de energie electrică din țară, inclusiv utilizarea surselor de energie regenerabilă. Până în anul 2025, producerea energiei „verzi” trebuie să constituie cel puțin 10%”, se spune în program.

Igor Dodon a lansat şi ideea unei noi concepţii de pregătire a cadrelor pentru administraţia publică, care „va fi orientată spre eficiența pregătirii funcționarilor publici prin utilizarea experienței mondiale”.

 

Telegram