Igor Dodon propune reorganizarea aeroportului Mărculești într-un hub internațional de transport și transfer
Telegram

Igor Dodon propune reorganizarea aeroportului Mărculești într-un hub internațional de transport și transfer

Igor Dodon, susţine că, pentru a utiliza în mod eficient potențialul de tranzit, urmează să fie implementate un șir de proiecte naționale de modernizare a infrastructurii. Despre aceasta el menţionează în programul său electoral.

Astfel, Preşedintele vede reorganizarea aeroportului Mărculești într-un nod (hub) internațional de transport și transfer, care va include un centru de transport și logistică și un centru pentru întreținerea și reparația aeronavelor. Un alt proiect în acest sens ţine de modernizarea complexă a infrastructurii căii ferate a Moldovei, în scopul creșterii competitivității serviciilor furnizate privind calitatea, fiabilitatea și prețul acestora.

De asemenea, un obiectiv al lui Igor Dodon este restabilirea transportului feroviar intern de călători. Şeful statului mai are în vedere şi restabilirea infrastructurii rutiere naţionale. „În Moldova, în anul curent, pentru restaurarea și construcția drumurilor naționale și regionale, au fost alocate 7 miliarde de lei.

Până în anul 2025, investițiile anuale în construcția și reabilitarea drumurilor la toate nivelurile, vor constitui cel puțin 40 miliarde de lei. Va fi inițiat un proiect de construcție a unei autostrăzi pe teritoriul Moldovei, de la granița cu România pînă la granița cu Ucraina, în cadrul Coridorului Paneuropean de transport. Șoseaua de centură a Chișinăului va fi finalizată în anul 2024”, se mai spune în programul lui Igor Dodon.

Telegram