Descoperă Moldova prin drumeții și fă un popas la restaurantul La Bădiș
Telegram

Descoperă Moldova prin drumeții și fă un popas la restaurantul La Bădiș

Meleagurile moldovenești ascund o mulțime de comori încă neexplorate de privirile (și picioarele) locuitorilor săi. Pentru a le valorifica, turismul local se renaște și îndeamnă iubitorii de tradițional să pornească într-o aventură de zile mari.

Tot mai populare au devenit excursiile prin Moldova și vacanțele petrecute în afara orașului. Agențiile de turism promovează tot mai intens atât tradițiile, cât și meniul moldovenesc pentru a trezi spiritul național al concetățenilor. De ce să nu te folosești de această oportunitate și să-ți planifici o vacanță ”rustică” în inima țării?

Ți-am pregătit lista activităților pentru un tur de neuitat prin Moldova.

Să pornim în drumeție!

Odihna activă – iată ce pofte ne-a trezit carantina! Cu siguranță în perioada aceasta ți-ai dorit adesea o durere plăcută în picioare, aer proaspăt de dimineață, inspirat la înălțime, pe o stâncă undeva în Nordul Moldovei. Nu plecăm așa departe, ci mergem în drumeție spre Ungheni. Traseul Chișinău-Ungheni este împânzit cu o mulțime de monumente ale naturii precum rezervația peisagistică Voloca Verbca, situată între satele Sadova și Rassvet.

Cei 407 de hectare îți oferă o priveliște extraordinară chiar de pe traseul ce duce lin spre Ungheni. Descoperind toate comorile rezervației, printre care cele mai faimoase specii de arbori și flori, poți face un popas în inima pădurilor. Acolo să întinzi o plapumă subțire pentru a savura umbra copacilor, ce se odihnesc acolo de zeci de ani. Dacă mai ai cu tine și mâncare tradițională, te poți considera un norocos, servind-o chiar în inima naturii, departe de forfota orașului.

Plaiul Fagului – plai mioritic!

În continuare te invităm să vezi una dintre cele mai pitorești rezervații din Moldova. Rezervația Plaiul Fagului găzduiește mii de hectare de formațiuni cu fag, frasin, tei și multe altele. Fiind unul dintre cele mai reprezentative ecosisteme ecologice silvice din zona Codrilor, rezervația cuprinde culmi înguste și văi adânci, zone perfecte pentru a le admira dintr-un loc mai retras. După o relaxare pe iarbă umedă de rouă, potolește-ți setea la râulețul Telita cu apă rece și cristalină.

Ai chef de un popas delicios?

După o zi întreagă de drumeții și aventuri prin meleagurile plaiului moldav, cu siguranță vrei să-ți alungi foamea. Ai două opțiuni în această situație. Fie îți alungi foamea cu câteva produse cumpărate în supermarketurile din oraș (tartine sau conserve, care probabil s-au stricat de la căldura zilei), fie să găsești un local de popas pentru a te delecta cu bucate moldovenești fierbinți, ca la bunica acasă. Pentru aceasta nu e nevoie să răzbați Moldova în lung și-n lat, ci să vii direct la restaurantul ”La Bădiș” când îți vei întoarce calea spre oraș.

Aflându-se la km 32 pe traseul Ungheni Chișinău, localul îți oferă relaxarea de care ai nevoie după o odihnă activă. Vizitează o vinotecă din Strășeni cu totul inedită. Decorul memorabil, produsele autohtone, care fac parte și din meniul moldovenesc, conservate după rețete tradiționale, creează atmosfera unui beci rustic, rupt din povești. Aici se păstrează trei feluri de țuică, pe care le poți gusta, alături de hamon și salamuri, cu care vei fi servit din partea casei.

Dacă deja ți-ai planificat drumeția și ți-ai făcut rucsacul, sună preventiv la +373 68 622 622 pentru a-ți rezerva locul la terasa verde restaurantului. Ești gata de aventură? Să mergem!

 

 

Telegram