Hai Moldova vă invită să curățăm râulețul Durlești de Ziua globală a curățeniei
Telegram

Pe 21 septembrie, voluntarii vor merge să facă curățenie în zona de lângă râulețul Durlești, care, momentan, este aglomerată de gunoiște aruncată la întâmplare. Concomitent, în țară vor avea loc acțiuni de salubrizare similare în diverse localități.

Zona râulețului Durlești este una dintre cele mai populate din regiunea municipiului Chișinău, cu depozite aglomerate de gunoi, care ulterior ajung în râul Bâc. Din acest motiv, voluntarii Hai Moldova se alătură Zilei globale a curățeniei printr-o acțiune de salubrizare a zonei.

Acțiunea de salubrizare va avea loc pe strada Cornului, mun. Chișinău și va începe la ora 12.00. În contextul aceleași ocazii, și elevii liceului Dante Alighieri din Capitală vor face curățenie în zona din apropierea școlii. Concomitent, acțiuni similare vor avea loc în satul Varnița, r. Anenii Noi, satul Chiperceni și satul Pohrebeni, r. Orhei, satul Caplani, r. Ștefan Vodă, satul Păpăuți, r. Rezina, orașele Călărași, Strășeni, Leova, Cantemir, Taraclia. Echipa Hai Moldova ajută voluntarii din aceste localități cu saci de gunoi și mănuși. Acțiunile de salubrizare vor continua în contextul Zilei globale a curățeniei și săptămâna viitoare, atât la Chișinău cât și în alte 20 localități din țară.

 

Ziua Globală a curățeniei este o acțiune socială care are loc în fiecare an, la 21 septembrie, în întreaga lume. În această zi, se organizează acțiuni de salubrizare, dar și evenimente de conștientizare a problemei gestionării deșeurilor.

Voluntarii, care doresc să susțină inițiativa, sunt invitați să ni se alăture în oricare dintre locațiile menționate. Vă așteptăm cu drag!

Pentru a fi la curent cu noutățile legate de evenimente, urmăriți pagina de Facebook Hai Moldova sau contactați-ne pentru detalii pe e-mail sau la telefon.

 

Telegram