Faceți cunoștință cu oamenii care vă vor construi casa
Telegram

Construcția casei este, literalmente, un vis devenit realitate. Visul dumneavoastră! Un proces foarte interesant, dar și plin detalii, realizat în mai mulți pași, succesiunea cărora este foarte bine planificată.

Construcția unei case presupune o echipă de construcții profesionistă și bine instruită, axată pe necesitățile clientului. Membrii acestei echipe vor lucra alături unul de celălalt și împreună cu dvs. pentru a face față oricărei provocări.

Faceți cunoștință cu echipa de construcții SILDUM, care ne-a povestit despre unele nuanțe foarte importante în procesul de construcție a casei, care nu sunt cunoscute publicului larg. Aceste cunoștințe aparțin inginerilor, arhitecților, designerilor și a altor reprezentanți din domeniul construcțiilor. Compania de construcție SILDUM declară cu îndrăzneală: “Gătește sania vara” și ne împărtășește câteva șiretlicuri profesionale care asigură că nu veți îngheța în casa dvs. nouă.

Prima și cea mai importantă regulă este simplitatea. Zona suprafeței exterioare a pereților trebuie să tindă la minimum, deoarece aceasta conduce căldură. Cea mai călduroasă va fi clădirea, a cărei formă este cât mai aproape de cub.

Ferestrele trebuie să fie amplasate cât mai aproape de partea însorită, iar peretele de nord trebuie să fie fără ferestre. Cel mai bine ar fi să amplasați ferestrele dormitorului în partea de est, pentru ca să vă treziți împreună cu soarele. Așa cum soarele se deplasează spre sud, anume în această parte ar trebui să fie amplasate ferestrele bucătăriei. Apune soarele în partea de vest – fereastra camerei de zi sau a biroului este tocmai potrivită aici. În acest mod în casa dvs. nouă va fi destul de cald, astfel încât costul încălzirii va fi mai mic.

Cu cât mai complexă este forma casei, cu atât mai mare este consumul și procentul materialelor neutilizate.

Pereții interiori ai colțurilor formate în construcțiile complexe îngheață mai mult. Îmbinările unghiulare au întotdeauna valori inferioare ale izolației termice. Aerul rece din jurul casei răcește aceste părți ale peretelui cu o intensitate mai mare. Pereții fără colțuri au rate de transfer de căldură mult mai mici decât unghiurile.

De asemenea, nu se recomandă ca lungimea caselor dreptunghiulare să fie prea mare. Regula este foarte simplă: cu un vânt puternic de-a lungul peretelui lung al casei va fi o scădere mare de presiune. Ca urmare, aerul rece din stradă se va scurge mai activ prin pereții și ferestrele peretelui lung. Așadar, transferul de căldură și necesitatea unei încălziri intense a spațiului vor crește.

O protecție suplimentară împotriva pierderilor de căldură în timpul sezonului rece poate fi o terasă. Deși este de obicei concepută în case particulare pentru recreere în sezonul cald, aceasta aduce beneficii și în timpul iernii. Prin urmare, cel mai bine este dacă terasa este amplasată de-a lungul laturii lungi a casei, de exemplu, pe partea sudică.

Solul este un acumulator natural de căldură, deoarece temperatura sa în timpul anului practic nu se schimbă. În timpul iernii, menține căldura și în timpul verii este un frigider natural.

Cărămida pentru pereții exteriori trebuie să fie durabilă, rezistentă la căldură și îngheț.

Datorită porozității sale interne, are proprietăți de izolare termică mai mari decât cărămizile ceramice tradiționale și are proprietăți de izolare fonică îmbunătățite. Aerul păstrează perfect căldura, iar cu cât mai mulți pori sunt în cărămidă, cu atât este mai bună conductivitatea căldurii.

Sunteți curioși să aflați mai multe secrete de la echipa de construcții SILDUM?

Construcția unui restaurant, casă, centru comercial, hotel etc. , nu mai pare atât de complicată, atunci când aveți în calitate de partener o companie de construcții care va face față cerințelor dvs.

Guilherme Cunha

Telegram