Aceleași 8 ore de muncă, însă vânzări cu 130% mai mari decât înainte. Cum îți atingi obiectivele de afaceri în 5 pași simpli
Telegram

Integrarea unui sistem CRM va fi soluția pentru a crește productivitatea departamentului tău de vânzări și desigur – încasările. De ce?

Pentru că un CRM este un program ce are la bază un scenariu complex de vânzări (creat conform necesităților tale) ce include un șir de procese împărțite pe etape. Iar fiecare etapă include acțiuni concrete, ce urmează a fi implementate de echipa ta. Fără erori, fără abateri.

Te-ai putea gândi că sună bine, dar, probabil, că nu pentru tine, pentru că ai o afacere foarte complicată! Desigur, fiecare companie are specificul ei, însă vestea bună e că sistemul CRM poate fi adaptat, astfel încât indiferent de diversitatea canalelor de recepție a comenzilor  (online și offline), nu se pierde niciun potențial client. În CRM fiecare solicitare este recepționată imediat și oferă informații prețioase despre profilul clientului, ceea ce îți va permite să îi oferi exact ceea de ce are nevoie – rapid și eficient.

Un sistem CRM te ajută să gestionezi cu ușurință procesele de afaceri, însă nu trebuie văzut doar ca un instrument de monitorizare a relațiilor cu clienții și de simplificare a muncii. Atunci când este integrat corect, acesta devine un mijloc important de îmbunătățire a afacerii tale. Sistemul CRM s-a dovedit a fi capabil să crească vânzările, randamentul și precizia prognozelor în afacerile în care a fost implementat – lucru demonstrat în mod repetat prin cazuri reale.

Așadar, cum să utilizezi un sistem CRM pentru a crește vânzările ușor și eficient?

  1. Răspândirea informației în cadrul departamentul de vânzări

Dacă procesele de afaceri nu sunt coordonate și sincronizate, acest detaliu poate provoca haos total. Un sistem CRM stochează toate informațiile relevante și să le distribuie în cadrul echipei, încât toți să cunoască despre etapa la care e fiecare vânzare, și astfel, să se evite munca inutilă.

  1. Supravegherea vânzărilor

Pâlnia vânzărilor trebuie monitorizată mereu. Unele metode sunt mai eficiente, alte abordări aduc mai puține rezultate… Sistemul CRM ține cont de ciclul vânzărilor și este eficient în corectarea rapidă a gafelor apărute de pe urma implementării strategiilor nereușite. Sistemul permite să înțelegi rapid ce funcționează și ce trebuie modificat.

  1. Gestionarea sarcinilor

Gestionarea sarcinilor este esențială pentru a ține cont cine și de ce e responsabil în cadrul companiei. Un sistem CRM îți arată prioritățile și te înștiințează despre orice acțiune ce trebuie implementată imediat. Deciziile sistemului nu sunt influențate de emoții sau de abateri de moment, ci doar de pâlnia de vânzări scrisă de tine. Angajații tăi, în sfârșit, vor respecta la literă indicațiile tale.

  1. Captarea Lead-urilor

Captarea lead-urilor reprezintă un modalitate simplă și directă de creștere a vânzărilor. Soft-ul CRM poate monitoriza formularele de completare, ceea ce permite departamentului de vânzări să fie informat despre orice potențial client. Sistemul CRM poate fi personalizat, astfel încât să fii anunțat când cineva a dat click pe site, oferind cât mai multe informații, pentru transformarea acestuia într-un lead.

  1. Raportarea

CRM-ul generează cu ușurință rapoarte din 2 click-uri, ceea ce îți poate ajuta compania să beneficieze mai mult din datele colectate, pentru a lua decizii și pentru a pune în aplicare strategii. Sistemul CRM elimină orice nevoie de colectare manuală a informațiilor pentru rapoarte, sunt afișate doar informațiile solicitate, în timp real.

Vrei să ai un departament de vânzări mai eficient, venituri cu 130% mai mari decât înainte, obținute în tot aceleași 8 ore de muncă pentru angajații tăi? Orice business are dorința de a se dezvolta, iar necesitatea existenței unui sistem bine pus la punct, care să îi crească vânzările – e vital. Sistemul CRM este, desigur, un instrument esențial pentru gestionarea interacțiunilor cu clienții. Cu toate acestea, există atât de multe opțiuni disponibile, încât timpul alocat pentru găsirea unui sistem potrivit îți poate costa afacerea o cantitate semnificativă de timp și bani, plus există riscul de să implementare incorectă.

Vrei să eviți asta? Soluția este simplă. Intră pe site-ul https://amocrm.md/ sau contactează amoCRM Moldova la nr. de telefon 022-000-200 pentru a profita de posibilitatea de a testa gratuit platforma timp de 14 zile, pentru a te convinge de compatibilitatea afacerii tale cu sistemului CRM!

Telegram