Безопасность и чистоту в парке ОрхейЛэнд ежедневно обеспечивают почти 200 работников
Telegram


Cel mai mare parc de distracții din Moldova – ”OrheiLand”, a convins că poate oferi nu doar servicii de calitate, dar și siguranță înaltă copiilor și adulților. Niciunul din cei peste aproximativ jumătate de milion de copii și adulți care au vizitat parcul în primele două luni și jumătate de la deschiderea acestuia, nu a depus vreo sesizare privind încălcarea normelor sanitare. Cum a ajuns Orheiland să fie cel mai sigur parc de distracții pentru copii și maturi ?

Siguranța vizitatorilor este asigurată de 120 de salvamari, având în vedere că zona cu apă este una din principalele atracții ale parcului. Și calitatea apei din zona de agrement, în special din bazinele acvatice, este verificată zilnic, astfel încât pH-ul său înregistrează un nivel constant de 6.8-7.0, ceea ce denotă un indicator destul de bun.

Toată apa utilizată în toboganele gonflabile din parc vine din conducta principală a orașului de unde locuitorii din Orhei se alimentează cu apă potabilă.

De asemenea, atracțiile de pe teritoriul Centrului cultural-familial sunt verificate minuțios și sunt ținute într-o stare perfectă de o echipă tehnică formată din 30 de persoane. Și salubritatea de pe teritoriul parcului de distracții este asigurată de 30 de angajați.

”OrheiLand” este unul din cele mai grandioase proiecte ale primarului de Orhei, Ilan Șor de până acum. Cu o suprafață de 20 de mii de metri pătrați, centrul este dotat cu atracții moderne, zeci de tobogane gonflabile și trambuline. Printre principalele atracții ale parcului se mai numără ”căsuța inversată”, liane și poduri suspendate.

Cea mai impresionantă atracție a parcului este zona cu apă. Cascada, ”Cel de-al nouălea val”, sunt doar câteva dintre denumirile zecilor de atracții de apă.

Tinerii şi adulţii se pot odihni în zona verde şi la un teren de bowling, iar toate distracțiile din parc sunt gratuite.

Și havuzul muzical este una din cele mai mari „minuni” ale parcului și la propriu și la figurat. Este o realizare unică pentru Republica Moldova, atât din punct de vedere al dimensiunilor, cât și al infrastructurii și dotării havuzului. Acesta a fost declarată de vizitatori „o perlă colorată”, fiind locul cel mai preferat pentru fotografii, inclusiv de sute de tineri căsătoriți.

OrheiLand a fost și gazda unor concerte grandioase în această vară, pe scena sa urcând nume sonore precum Jasmin, Kapushon, Irina Rimes, Nicoleta Nucă, dar și invitați speciali din România, inclusiv interpreta Antonia, care au delectat zeci de mii de fani.

Parcul de distracții dispune și de o zonă de joacă special amenajată pentru copiii cu necesități speciale.

Parcul a fost inaugurat de Ziua copiilor, la 1 iunie, iar de atunci a fost vizitat de jumătate de milion de oameni, câștigându-și astfel titlul de una din principalele zone de distracții și agrement din Republica Moldova. Până în prezent, nu a fost înregistrată nicio sesizare cu referire la încălcarea normelor sanitare.

Крупнейший в Молдове парк развлечения ОрхейЛэнд является самым надежным с точки зрения безопасности для детей и взрослых. Для обеспечения комфорта посетителей на территории парка работают 120 спасателей.

Также все аттракционы центра тщательно проверяются и содержатся в безупречном термическом состоянии группой техников, состоящую из 30 специалистов. Вся вода, используемая в аттракционах, поступает из городского водопровода и по качеству является той же водой, которую жители города используют ежедневно.


В тоже время, специалисты ОрхейЛэнда проверяют и уровень кислотности воды в водных резервуарах аттракционов парка. Этот показатель составляет порядка 6.8-7.0 единиц pH, что является достаточно хорошим показателем.

Специализированной группой из 30 человека обеспечивается и чистота на всей территории комплекса.

ОрхейЛэнд представляет собой один из самых масштабных проектов примара Оргеева Илана Шора. Площадь комплекса 20 тысяч квадратных метров, оборудован современными аттракционами, десятками надувных горок. Одним из самых привлекательных является дом «вверх ногами», искусственные лианы и подвесные посты. Впечатляющей является и зона водных аттракционов. «Водопад», «Девятый вал» — это только несколько из десятков водных аттракционов, действующих здесь.

Молодежь и взрослые могут отдохнуть в зеленой зоне на площадке с боулингом. В парке есть и специализированная зона для игры детей с особыми потребностями. Музыкальный фонтан, расположенный в центре комплекса, ставший прекрасным фоном для фотографирования.

Отметим, что с момента открытия парк развлечения посетили уже порядка полумиллиона человека. До настоящего момента не поступило ни одной жалобы по нарушению санитарных норм.

При строительстве парка были использованы самые качественные материалы: приблизительно 5 тыс. тонн песка, тысяча тонн бетона и 5 тысяч тонн щебня. Было вымощено тротуарной плиткой порядка 14 тысяч квадратных метров территории парка. А на площади 10 тысяч квадратных метров выращен зеленый газон.
Все развлечения парка ОрхейЛэнд являются бесплатными.

Telegram