12 сентября 2016

Totalizare CRONOGRAF TUR 2016 și Premiera filmului „DURAK”

OWH Studio vă invită la evenimentul de totalizare a turneului cinematografic CRONOGRAF TUR și la PREMIERA ABSOLUTĂ în Republica Moldova a filmului „DURAK”.

Al treilea an consecutiv sub egida Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF, OWH Studio a realizat turul cinematografic CRONOGRAF TUR. Din dorinţa de a aduce documentare pe marele ecran cât mai aproape de publicul larg, CRONOGRAF TUR a călătorit cu un program de proiecţii ambulante în 22 de localități din Republica Moldova. CRONOGRAF TUR a deschis ușile caselor de cultură şi a organizat proiecții în aer liber, oferind publicului din întreaga țară o retrospectivă a celor mai bune filme prezentate în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF.

Evenimentul de totalizare organizat marți, 13 septembrie, va demara la 18:00, în cadrul Centrului Cultural Odeon, cu o conferință de presă unde vor fi prezenți organizatorii şi partenerii proiectului CRONOGRAF TUR, care vor vorbi despre impactul şi rezultatele proiectului şi va continua cu making of-ul turneului de vară.

Începând cu ora 18:30 va avea loc PREMIERA ABSOLUTĂ în Republica Moldova a filmului „DURAK”, dramă socială intensă, producție rusească despre o societate profund coruptă. DURAK/ PROSTUL este regizat, scris și montat de Yuriy Bykov, un tânăr regizor rus, care a atras atenția presei și a criticilor de film încă din 2013, când și-a prezentat la Cannes cel de-al doilea lungmetraj, The Major/ Mayor, unde și interpretează unul dintre rolurile secundare.

Cel de-al treilea film al său, DURAK/ PROSTUL (2014, Rusia), pune față-n față un instalator idealist cu un sistem birocratic atât de corupt încât periclitează nu doar viața instalatorului, ci și a altor 800 de cetățeni. Filmul este considerat o metaforă a unui sistem care stă să cadă ca urmare a zeci de ani de corupție și management defectuos.
Vă invităm să vizionăm împreună istoria lui Dima Nikitin- un om simplu și onest, de familie, care lucrează la un colegiu. Un om aparent „normal”, care decide să-și urmeze propria lui conștiință, propria lui sete de integritate, în ciuda dificultăților și corupția unei lumi acum în derivă.

Cea de-a treia ediție a CRONOGRAF TUR a fost posibilă datorită susținerii partenerilor: Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare SDC, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova și compania StarNet.

Pentru detalii suplimentare, accesați pagina Facebook a evenimentului CRONOGRAF TUR.

INTRARE LIBERĂ

*Filmul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 18 ani.

CRONOGRAF – ecranul unde realitatea devine artă!

Подписывайся