LOCAL ARTIST: Leo Dolghier
Telegram

Leo Dolghier – un tânăr artist care a studiat Grafică la Chișinău, Artă monumentală la București și în prezent este pictor bisericesc. „Vreau să aduc frumosul lumii”, spune dânsul.

razdelitel punktir

leo dolghier

„Dragostea pentru artă o am încă din copilărie, descoperind în bibliotecă albumele cu Marii Artiști care m-au inspirat pentru a crea încă fiind fragil și inconștient. Am început cu frecventarea orelor de pictură la Școala Populară de Arte din orășelul natal Dondușeni, absolvind gimnaziul, am decis să merg mai departe și am ales ,Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chișinău, unde am studiat Grafica. Următorul pas a fost să merg la București la Universitatea de Arte Frumoase „Nicolae Grigorescu”, la specialitatea Artă Monumentală. În timpul studiilor am avut parte de o bursă Erasmus+ cu schimb de experiență la Academia de Arte din Croația pentru jumătate de an.

În prezent sunt pictor bisericesc, dar pe lângă arte plastice, mai sunt pasionat și de muzică, în special de tobe și chitară. Fiind atât de absorbit de artă, ea reprezintă totul pentru mine, este oglinda în care văd ceea ce gândesc.

Mă inspiră foarte mult natura, făcând parte și eu din ea, pictez ceea ce văd, dar pictez și ceea ce este scris, ce este canonic (mă refer la pictura religioasa)

Activez mai puțin în Moldova, casa mea fiind acum în România. După părerea mea, este o țară care deschide drumurile tinerilor talente, care vor să se promoveze și să arate lumii ceea ce văd și simt. Desigur, nu este ușor, se obține doar prin efort și muncă.

Pe viitor, mi-aș dori să îmi realizez visul de a ajunge cât m-ai departe și de a fi apreciat pentru ceea ce fac. Vreau să aduc frumosul lumii.”

 

leo dolghier local artist (1)

 

leo dolghier local artist (2)

 

leo dolghier local artist (3)

 

leo dolghier local artist (4)

 

leo dolghier local artist (5)

 

leo dolghier local artist (6)

 

leo dolghier local artist (7)

 

leo dolghier local artist (8)

 

leo dolghier local artist (9)

 

leo dolghier local artist (10)

 

leo dolghier local artist (11)

 

leo dolghier local artist (12)

 

leo dolghier local artist (13)

 

leo dolghier local artist (14)

 

leo dolghier local artist (15)

 

leo dolghier local artist (16)

 

leo dolghier local artist (17)

 

leo dolghier local artist (18)

 

leo dolghier local artist (19)

 

leo dolghier local artist (20)

leo dolghier local artist (21)

leo dolghier local artist (22)

leo dolghier local artist (23)

Telegram