Echipa de dans „Space” a fost premiată cu medalie de bronz la Campionatul Mondial de Hip-Hop
Telegram

Show-ballet „Space” a participat în perioada 21-25 octombrie la IDO Hip-Hop Worlds Championship 2015, ce s-a desfășurat în Rimini, Italia. Dansatorii au revenit acasă cu o mulțime de impresii și premii.

Lana Carauș și Alexandru Mudrigheli au izbutit să ajungă în finală și au ocupat locul 6 din 130 de perechi la categoria duet juniori, iar tânărul Jorik Popușoi a luat locul 3, astfel fiind premiat cu medalie de bronz la categoria Break Dance Solo.

 

space world champion6

bboy jorik

 

„A fost destul de dificil și dansatorii au fost avansați și la nivel, dar am căpătat o experiență mare și multe impresii minunate”, a spus Jorik Popușoi, cunoscut și ca Bboy Jorik.

 

 

În ultima zi a campionatului, „Space” a intrat în marea finală și a luat locul 6 în categoria Small Groups, aceasta fiind cea mai mare performanța a Moldovei de până acum. Trupa care a concurat la această categorie a fost compusă din șapte dansatori: Nespeac Olesea, Vita Mîrzac, Alina Scutaru, Natalia Ciuntu, Vadim Bianchin, Toacă Valentin și Rusu Alex.

alina scutaru„Mișcările dansului îi aparțin lui Iurie Rîbac, iar regia îi aparține coregrafului colectivului Lilian Carauș. Ideea costumațiilor și aspectul fizic al dansatorilor au fost dirijate de Svetlana Gluhova. Cred că acest factor a jucat unul din rolurile cele mai semnificative în succesul pe care l-am avut. A fost dificil, pentru că pe lângă noi mai erau încă în jur de 60 de echipe din alte țări care erau foarte puternici. Nu ne-am așteptat că vom ajunge în finală și pentru asta a fost necesar să dansăm de mai multe ori la fiecare trecere dintr-o etapă în alta. De fiecare dată când eram aleși să mergem mai departe, plângeam de fericire și de emoții. Sunt clipe unice care nu se compară cu nimic”, și-a împărtășit impresiile Alina Scutaru.

 

Mai jos poți vedea câteva poze de la campionat:

 

space world champion2

space champions

space world champion5

space world champion4

space world champion3

space world champion1

space world champion

Felicitări echipei „Space”!

Autor: Eugenia Tataru

Telegram