Expoziție de pictură – Valeria BARBAS: Improvizaţii în A(L)B
Начало: 25/02/2016 - 15:00
Место: Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși”
Цена: free
FACEBOOK

Pe 25 februarie, anul current, va fi inaugurată Expoziţia personală a pictoriţei şi compozitoarei Valeria Barbas „Improvizaţii în Alb”.

Valeria este o artistă multilaterală, membră a două Uniuni de creaţie, aceasta va apărea în dublă ipostază de pictoriţă şi de muzician:
• Prezentând peste 50 de tablouri definite drept abstracţie lirică, improvizaţii în nuanţele albului dar şi nu numai, realizate în ulei, acril, tehnică mixtă, colaj.
• În calitate de muzician, va susţine la vernisaj un concert muzical, improvizând cu Ruslan Ciotu (chitară) şi Alexandru Petriuc (chitară bas), în program: piese jazz, ethno, pop şi piese de autor.

Vernisaj: ora 15:00, Centrul Expoziţional al Uniunii Artiştilor Plastici „C. Brâncuşi”, Sala Mică.

valeria barbas

„ Dacă tot vorbim despre avangarde, Valeria B. aparține celui de-al treilea val care-l arată, din când în când, pe acest monstru – pe care toată lumea-l cunoaște, dar nimeni nu l-a văzut cu adevărat în față. Căci, să fii un avangardist înseamnă să nu prea stai pe acasă. Iar dacă nu stai acasă – înseamnă că visezi, navighezi, interacționezi, re-inventezi, re-vizitezi, spionezi…

Valeria B. nu știe ce este limita, deși pictează frontiere: circulare, abisale, inegale, nelineare, imprevizibile, sumbre. Ea vine spre pictură din domeniul Melpomenei, de aceea poartă mască. Se ascunde îndărătul acesteia pentru a nu spune totul deodată. Este doldora de lucruri nespuse, nepuse pe note, ne-exprimate, șoptite. Pictura e pentru ea doar un alter-ego, un chip tragic, o sfîșiere lăuntrică care va ajunge să fie auzită prin intermediul muzicii.

Frontiera e drama sinistră a Melpomenei.

Valeria B. – meditează cromatic asupra acestei efigii. Cu răbdare.
Să o ascultăm. ” – Vladimir Bulat

valeria barbas pictor

Valeria Barbas este laureată a mai multe concursuri de pictură şi muzică. În 2015 Valeria Barbas a obţinut Premiul Uniunii Compozitorilor şi Premiul II la expoziţia Eminesciana, decernat de Uniunea Artiştilor Plastici, este un artist multimedia, explorând diverse practici de artă contemporană precum intervenţii în spaţiul public, performance, proiecte foto/video, debutul în calitate de regizor cu filmul Claxymfonie- la Festivalul de film documentar Cronograf (2015).

Telegram