Peste 5.000 de chișinăuieni au semnat petiția pentru transport public pe timp de noapte
Telegram

Petiția cu privire la circulația transportului public în Chișinău pe timp de noapte a colectat numărul necesar de semnături, fiind pus drept scop colectarea a 5.000 de voturi.

În așa fel, petiția despre care am scris anterior, a colectat în doar câteva zile 5.169 de voturi. Autorii acestei inițiative sunt tinerii Ivan Țurcan și Radu Osipov.

petiție transport public în chișinău

Tinerii intenționează să adreseze o scrisoare către Primăria Chișinău, cerând călătoria transportului public din localitate pe timp de noapte. Potrivit petiției, s-a menționat faptul că cetățenii ar accepta un preț mai mare pentru o călătorie și un interval de timp de circa 30 de minute între unitățile de transport.

„Transportul public – veșnica problemă a Primăriei de la Chișinău. E timpul. Pentru Chișinău. Pentru Moldova”, a scris Ivan Țurcan pe blogul său.

ivan turcan„Noi, 5.000 de semnatari ai acestei petiții, doar cerem ceea ce ar trebui să fie demult, să fie precum într-o țară civilizată din Europa. E un lucru simplu și important pentru noi toți. Aceasta ar face orașul să fie mai viu, cetățenii să fie mai mulțumiți, agenții economici vor economisi bani și-și vor dezvolta afacerile, oamenii vor economisi și vor merge prin ospeție mai des.

Fiind absolvent de științe politice înțeleg ceva mai bine jocurile politice. Eu văd cât de greu câștigați de fiecare dată Primăria. Nu vreți să ne gândim împreună de ce? Eu pot să vă zic de ce. Pentru că oamenii vor fapte reale. Fim serioși, toți știu că stația de epurare încă mai miroase până aproape de Primărie, vă pot confirma aceasta mii de oameni. Toți știu că la piața centrală e mizerie. Toți știu că drumurile sunt sparte. Toți știu despre schemele de la Primărie cu apartamente, pământuri și licitații trucate. Nu vă acuz pentru că nu am stat să mă uit peste documente ce s-a întâmplat și ce nu s-a întâmplat, eu doar vă vorbesc despre ceea ce zic oamenii și media. Oamenii văd aceste lucruri și oamenii se satură de ele. Mesajul meu este de a vă sensibiliza pentru a face ceva cu adevărat frumos.

Toți au văzut „modernizarea” transportului public prin scoaterea microbuzelor. Apoi tot să ajungă oamenii la dvs să ceară înapoi aceste microbuze pentru că nu puteau ajunge acasă, la serviciu, școală, etc. Nu scoți microbuzele fără să ai autobuse în loc”, a afirmat Ivan Țurcan.

E puțin să vorbești despre Europa, trebuie să ai și atitudine europeană. Să preiei bunele practici pentru a le implementa și moderniza. Trebuie să fie o deschidere spre cetățeni.

Foto: Maxim Chumash

Telegram