Propaganda lui Ion Lazarenco
Начало: 31/07/2014 - 21:00
Место: Propaganda Café, Sciusev 70
Цена: free
FACEBOOK

Vol. XI: Cum schimbi lumea tu?

Joi, 31 iulie, ora 21:00, Propaganda vă așteptă la un păhar de vorbă bună cu Ion Lazarenco.

Înotătorul Ion Lazarenco este primul moldovean și unul dintre puținii înotători care a traversat Gibraltar înot, iar în septembrie se pregătește să traverseze canalul La Manche.

A înțeles că sportul poate schimba multe și a decis să contribuie la aceste schimbări. În Irlanda, unde locuiește din 1997, a înotat pentru a ajuta o clinică psihiatrică locală și pentru alte cause sociale. A fost impresionat de capacitatea comunității de a se mobiliza pentru a ajuta o cauză socială și a decis să mobilizeze opinia publică și resursele necesare și pentru cauze sociale în Republica Moldova. Astfel, a traversat înot râul Nistru în iunie 2013, parcurgând 238 km timp de 8 zile. Prin maratonul „Nistru – unește Moldova” înotătorul a dorit să contribuie la consolidarea încrederii cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului și să colecteze fonduri pentru case de copii și pentru sportivii din Moldova care practică sportul.

Prin noua provocare – traversarea canalului La Manche – Ion Lazarenco dorește să contribuie la crearea școlilor sportive bine echipate, a terenurilor sportive performante și dezvoltarea activităților sportive în diferite regiuni ale Republicii Moldova.

Intrare liberă. Pentru rezervări: 060096666.

Telegram