BEST Chişinău învaţă studenţii europeni să devină IT manageri
Telegram

22 de tineri din Europa vor învăţa cum să devină manageri în IT şi cum să gestioneze o echipă în cadrul cursului de vară organizat de BEST Chişinău, care se va desfăşura în perioada 6 – 15 iulie.

img_media_SC14

Participanţii vor beneficia de un set de lecţii ce vor fi facilitate de către manageri de proiecte din domeniul IT, din Republica Moldova. Ei vor împărtăşi experienţele sale şi vor explica cele mai relevante lucruri din aria tehnologiilor informaţionale. Aceştia vor folosi metode educaţionale formale precum şi cele non formale: prelegeri, prezentări, discuţii în grup, jocuri de simulare.

În decurs de 10 zile – perioada cât va dura cursul, obiectivul principal al proiectului va fi de a înarma studenţii cu abilităţi necesare pentru a fi manager de proiect în domeniul tehnologiilor informaţionale. Studenţii vor obţine cunoştinţe generale despre gestionare şi vor fi familiarizaţi cu tehnici şi instrumente în management de proiecte în IT. Printre abilităţile de management de proiect, participanţii vor obţine experienţe, cum ar fi: Lucru în echipă, Management de resurse umane, Comunicare eficientă şi Leadership.

Pentru evaluarea cunoştinţelor participanţii vor iniţia câteva proiecte în IT, care mai târziu ar putea fi implementate. În urma descrierii proiectelor iniţiate, participanţii vor primi o serie de confirmări şi credite ECTS acordate – conform prevederilor de la Bologna.

În timpul liber vor avea ocazia să facă cunoştinţă cu tradiţiile şi obiceiurile moldoveneşti participând la o multitudine de evenimente sociale şi excursii. Astfel, zilele dedicate studiului vor fi îmbinate plăcut cu ore de schimb cultural şi petreceri tematice.

Pentru proiectul dat – BEST Chişinău este deschis spre colaborări, nu ezitaţi să ne contactaţi pe adresa [email protected].

*BEST Chişinău este un grup local al Board of European Students of Technology, organizaţie studenţească de nivel european, apolitică, nonprofit ce are drept scop facilitarea relaţiei dintre studenţi, companii şi universităţi.

Telegram